keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Kristittyjen oikeuksia loukataan EuroopassaJeesus lupasi seuraajilleen vainoja. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Maailman vainotuin uskonto on kristinusko. Peräti 75 prosenttia uskonsa vuoksi vainotuista on Jeesuksen seuraajia. Kristittyjen syrjintä ei rajoitu yksinomaan kommunistimaihin tai islamistisiin valtioihin, vaan heitä marginalisoidaan myös Euroopassa.

Itävaltalainen kristittyjen oikeuksia tarkkaileva järjestö Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe julkaisi joulun alla laajahkon raportin, josta käy ilmi, että kristittyjen syrjintä lisääntyy Euroopassa. Usea EU-maa suosii muslimien, homoseksuaalien ja vapaa-ajattelijoiden oikeuksia ja marginalisoi kristillisiä arvoja.

Poimin 40-sivuisesta raportista vain muutaman esimerkin:

· Toukokuussa 2010 poliisi pidätti skotlantilaisen katusaarnaaja Dale McAlpinen, joka sanoi ohikulkijalle, että homous on synti.
· Kesäkuussa 2010 Espanjan hallitus sakotti kristillistä TV-järjestöä, joka oli korostanut perinteisiä perhearvoja ja vastustanut homoseksuaalista elämäntyyliä.
· Lokakuussa 2010 Ison-Britannian humanistiyhdistys yritti sulkea eläintarhan, joka esittää Nooan ajan vedenpaisumuksen historiallisena tapahtumana ja kritikoi evoluutiota.
· Joulukuussa 2009 homoseksuaaliset opiskelijat yrittivät keskeyttää saksalaisen filosofian professorin luennon Kölnin yliopistossa, koska hän oli sanonut, että homoudesta voi eheytyä.
· Helmikuussa 2010 kaksitoista ristiä poistettiin saksalaisen sairaalan seiniltä.
· Lokakuussa 2007 katolinen lentokenttävirkailija erotettiin määräajaksi Manchesterin lentoasemalta, kun muslimikollega kanteli henkilökunnan virkistystiloissa olleesta Jeesuksen kuvasta.

Isossa-Britanniassa media on viime aikoina käsitellyt kristittyjen syrjintää laajasti. Suomessa etenkin vapaa-ajattelijat ja homojen oikeuksien puolustajat tavan takaa syrjivät kristittyjä.


Lähde:


Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe