torstai 21. lokakuuta 2010

Kun ateisti Esko Valtaoja kristillisiä moraaliopetuksia jakeliJokin aika sitten Esko Valtaoja vielä suostui keskustelemaan.Joel Kontinen

Kiihkeänä vellova homokeskustelu – jos sitä enää keskusteluksi voi kutsua – ei juurikaan näytä laantuvan. Suurta ääntä näyttävät pitävän niin ateistit kuin agnostikot, joita ei kirkollisten asioiden juurikaan pitäisi kiinnostaa.

Viime viikolla Jari Tervo purki turhautumistaan blogissaan. Tällä viikolla vuorossa oli ateisti Esko Valtaoja, joka suuntasi teleskooppinsa taivaan sijasta taivasten valtakunnan asioihin.

On oikeastaan aika kummallista, että ateistina itseään pitävä tähtitieteen professori, joka uskoo, että kaikki olevainen universumin hienointa koneistoa myöten kehittyi olemattomasta ilman, että kukaan sitä suunnitteli, olisi kiinnostunut siitä, mitä protestanttinen kirkko opettaa.

Valtaojan kritiikki kohdistuu kristillisdemokraattien puheenjohtajaan Päivi Räsäseen. Tervon tavoin Valtaojakaan ei näytä olevan perillä Raamatun opetuksista – tai sitten hän ei välitä niistä tuon taivaallista, vaikka emerituspiispan kanssa keskusteleekin uskonasioista. Orwellimaiseen tapaan hän onnistuu kääntämään sanojen sisällön ylösalaisin. Niinpä kristinuskon sisällön sola Scriptura -tulkinta on hänen mukaansa pahuutta.

Varsin kovaa tekstiä jumalankieltäjältä, joka kaikesta päätellen haluaa niin yhteiskunnan kuin kirkonkin syrjivän kristittyjä.

Monelta on koko jupakassa päässyt unohtumaan varsin oleellinen seikka: Miksi ihmiset, jotka ovat tietoisesti hylänneet kristinuskon moraaliopin, haluavat, että kristillinen kirkko siunaa heidän suhteensa?

Ja jos kirkko ei suostu vihkimään heitä, ohjelmassa seuraa konservatiivisten kristittyjen haukkuminen. Tulee mieleen Jeesuksen sanat:

Jos maailma vihaa teitä, muistakaa, että ennen teitä se on vihannut minua. Jos te kuuluisitte tähän maailmaan, se rakastaisi teitä, omiaan. Mutta te ette kuulu maailmaan, koska minä olen teidät siitä omikseni valinnut, ja siksi maailma vihaa teitä.”(Joh. 15:18-19).

PS. Viikon aikana noin 450 ihmistä on liittynyt Kristillisdemokraattiseen puolueeseen, mikä osoittaa, että kaikki eivät suinkaan jaa Tervon ja Valtaojan närkästystä.

Voit liittyä KD:hen täällä.

Lisäys 23.11.2011:

P.S. Esko Valtaoja kutsuu itseään mieluummin agnostikoksi kuin ateistiksi.


Lähde:

Valtaoja, Esko. 2010. Homoilua, taas kerran. Turun Sanomat (19.10.) http://www.ts.fi/online/mielipiteet/kolumni/167507.html.