lauantai 2. lokakuuta 2010

Scientific American: ihmisen evoluutio jatkuu!Evolutionistit eivät ole aivan yksimielisiä siitä, jatkuuko ihmisen oletettu kehitys. Piirros: José-Manuel Benito Álvarez, Wikipedia.Joel Kontinen

Evoluutiokeskustelussa on välillä yllättäviä käänteitä. Pari vuotta sitten Lontoon yliopiston genetiikan professori Steve Jones ilmoitti, että ihmisen evoluutio on loppunut.

Scientific American tietää kertoa, että Jones erehtyi pahan kerran. Kysykää vaikka tiibetiläisiltä, jotka ovat jatkaneet evoluutiotaan sopeutumalla ohueen vuoristoilmaan.

Tiibetiläiset ovat tosin edelleenkin H. sapienseja. He ovat lehden mukaan kyenneet evoluution avulla voittamaan vuoristotaudin ja muut vähähappisen ilman tuomat ongelmat.

Scientific American taisi unohtaa mainita lukijoilleen, että tiibetiläisten muutoksilla ei ole mitään tekemistä darvinistisen evoluution kanssa, vaan ne kertovat ihmisrodun luontaisesta kyvystä sopeutua erilaisiin ilmastoihin.

Tällainen kyky kertoo erittäin älykkäästä suunnittelusta.


Lähde:

Pritchard, Jonathan K. 2010. How We Are Evolving. Scientific American (22.9.)http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=how-we-are-evolving&sc=WR_20100928.