sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Molekyylibiologi: Ihmisen oletettu kehitys on hutera tarinaTämä oppikirjoista tuttu tarina ei toimi käytännössä. Piirros: José-Manuel Benito Álvarez, Wikipedia.


Joel Kontinen

Ensin oli tarina, josta todisteet puuttuivat. Sitten todisteet yritettiin sovittaa valmiiseen runkoon. Tulos ei ole kovinkaan uskottava, koska darvinistiselta evoluutiolta puuttuu mekanismi, joka nostaisi apinan kaltaisen olennon kahdella jalalla kulkevaksi, kieltä sujuvasti käyttäväksi kulttuuri-ihmiseksi.

Mitä fossiilit kertovat ihmisen kehityksestä? Eivät kovinkaan paljon. Vaikka fossiileista ei juuri ole puutetta, ihmisen oletettujen esi-isien jäännökset ovat varsin vähissä.

Kymmenen vuotta sitten ilmestyneessä kirjassaan Icons of Evolution molekyyli- ja solubiologian tohtori Jonathan Wells kritikoi evoluution oletettuja todisteita. Tuolloin todisteet ihmisen evoluutiosta olivat kyseenalaiset. Tuoreella videolla hän toteaa, ettei kymmenessä vuodessa ole löydetty mitään, mikä osoittaisi darvinistisen evoluution toimivan.


Luonnonvalinta ja mutaatiot kun eivät lisää organismin geneettistä informaatiota, joten eläimet eivät voi kehittyä alkeellisista monimutkikkaiksi.