maanantai 30. tammikuuta 2012

UFO Itämeren pohjassa?


Pilvet saattavat toisinaan näyttää lentäviltä lautasilta. Kuva: Wikipedia, Creative Commons 3.0.Joel Kontinen

CNN nosti äskettäin toistamiseen esille Itämeren pohjasta löydetyn lautasenmuotoisen esineen tai painauman. Uutinen kierteli mediassa jo vuoden 2011 heinäkuussa.

Ruotsalainen sukellusyrittäjä Peter Lindberg kertoi löydöstään CNN:lle. Sukellusfirma tarvitsisi lisää varoja ilmiön tutkimiseen, mikä voi kertoa jotain Lindbergin halukkuudesta mainostaa löytöä.

Kaikuluotaimella paikallistettu massiivinen sylinterinmuotoinen esine on läpimitaltaan 60 metriä, ja sillä on 400 metrin pituinen ”häntä”. Lindberg kertoo myös löytäneensä toisen samanlaisen esineen parinsadan metrin päästä.

Jotkut ovat ehtineet luonnehtia esinettä meren pohjaan uponneeksi ufoksi.

Usko ulkoavaruuden elämään
pohjautuu pitkälti darvinistiseen evoluutioon. Moni uskoo, että jos elämä syntyi sattumalta maapallolla, sen on täytynyt syntyä sattumalta myös muualla universumissa.

Nykytietämyksen mukaan aurinkokuntien välinen matkailu on mahdotonta, joten ufojen ei pitäisi olla kotoisin ainakaan ulkoavaruudesta. Suurin osa lienee virheellisiä havaintoja.

Jotkut uskovat, että osalla ufohavainnoista on yhteyttä spiritismiin. Oletetut avaruusolennot välittävät sanomaa, joka muistuttaa erehdyttävästi new agen ideologiaa, jossa luonto on ottanut Jumalan aseman.

Lähde:

'It's either the Millennium Falcon or a gateway to hell': Shipwreck hunters find mysterious object at bottom of Baltic Sea. Daily Mail 29.1. 2012.