sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Muistatko Pakicetuksen?"Minä lähden nyt uimaan." Pakicetus inachus. Kuva: Arthur Weasley, Wikipedia.Joel Kontinen

Pakistan näyttää olevan valasfossiilien tai ainakin darvinistien kuvittelemien valaiden esi-isien maallisten jäämistöjen El Dorado. Pakicetus sai nimensä maan mukaan. Hiljattain Philip Gingerich tutkimusryhmineen löysi sieltä kaksi fossiloitunutta eläintä, joista toinen oli kaikesta päätellen synnyttämässä kuolemansa hetkellä.

Uusi löytö nimettiin oitis Maicatetus inuuseksi. Vasikka oli ilmeisesti tulossa tähän elämään pää edellä. Gingerich, joka on Michiganin yliopiston paleontologi, arvelee tämän perusteella, että nämä valaat kävivät maissa synnyttämässä.

Fossiilien arvellaan olevan 47 miljoonan vuoden ikäisiä.

Gingerich uskoo, että varhaiset valaat elivät kuivalla maalla mutta pistäytyivät välillä myös meressä. Jotkin nykyeläimetkin harrastavat tällaista kaksoiselämää. Esimerkiksi hylkeet ja merileijonat viihtyvät myös maalla mutta eivät jaksa vastustaa meren houkutusta, joten Maicatetuksen valaskytkentä on parhaimmillaankin arveluttava.

Valaiden esi-isän etsinnästä on tullut evolutionisteille eräänlainen Graalin malja. Sen rinnalle noussee vain höyhenpeitteisen dinosauruksen etsintä. Suurista otsikoista huolimatta kumpaakaan ei ole oikeasti löydetty.

Onko mitään konkreettista todistetta siitä, että Maicatetus inuus on valaiden esi-isä? Ehkä meidän pitäisi muistella menneitä löytöjä, jotka alun otsikoiden jälkeen kuitenkin saivat darvinistit pettymään.

Kun Gingerich löysi Pakicetus inachusin 1980-luvun alussa, sitä kuviteltiin merieläimeksi – muutaman hampaan, kallonkappaleen ja alaleuan perusteella. Sitä mainostettiin valaiden 52 miljoonan vuoden ikäiseksi esi-isäksi. Sukeltava Pakicetus pääsi jopa Science –tiedelehden kansikuvapojaksi.

Mutta kun löytyi lisää luita, kävi selväksi, että Pakicetus oli sikaa muistuttava maaeläin.

Meidän kannattanee muistaa Pakicetuksen tapaus ennen kuin alamme uskoa, että Pakistanissa valailla oli tapana käydä maissa synnyttämässä.Lähteet:

Callaway, Ewen and Catherine Brahic. 2009. Primitive whales gave birth on land. New Scientist. com 4.2. 2009.

Gingerich, Philip D., Munir ul-Haq, Wighart von Koenigswald, William J. Sanders, B. Holly Smith ja Iyad S. Zalmout. 2009. New Protocetid Whale from the Middle Eocene of Pakistan: Birth on Land, Precocial Development, and Sexual Dimorphism. PloS ONE. http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0004366

Sarfati, Jonathan. 2002. Refuting Evolution. 2. painos. Acacia Ridge: Answers in Genesis.

Thewissen, J. G. M., E. M. Williams, L. J. Roe ja S. T. Hussain .2001. Skeletons of terrestrial cetaceans and the relationship of whales to artiodactyls. Nature 413: 277–281. http://www.nature.com/nature/journal/v413/n6853/abs/413277a0.html