tiistai 17. helmikuuta 2009

Uusi mainoskampanja Lontoon busseissaTämän kaupungin busseissa mainostetaan nyt toivon sanomaa.Joel Kontinen

Ison-Britannian humanistiyhdistys on kampanjoinut näyttävästi ateistisen maailmankatsomuksen puolesta Lontoossa. Tammikuussa niin turistit kuin Lontoon asukkaatkin ovat joutuneet istumaan busseissa, joiden kyljessä lukee kissankorkuisin punaisin kirjaimin: “Jumalaa ei luultavasti ole olemassa. Lakkaa nyt murehtimasta ja nauti elämästäsi.”

Sana luultavasti (probably) on saanut jotkut skeptikot kutsumaan hanketta kevytateismi (atheism lite) –kampanjaksi. Luuloon perustuva maailmankatsomus on loppujen lopuksi melko hataralla pohjalla, todennäköisyyksistä kun ei voida koskaan olla ehdottoman varmoja. Pilkkuvirhe voisi ikuisuuden perspektiivistä katsottuna koitua varsin kohtalokkaaksi.

Hiljattain Associated Press kertoi yllättävästä käänteestä. Nyt kun humanistien kampanja päättyy, toinen bussikampanja alkaa. Ison-Britannian Kristillinen puolue keksi yhdistää evankeliumin ja lähestyvät eurovaalit ja laittaa busseihin oman tekstinsä, jossa sanotaan: “Jumala on ehdottomasti olemassa. Liity siis Kristilliseen puolueeseen ja nauti elämästäsi."

Kristillisen puolueen edustaja George Hargreaves selitti: ”Kyllästyin näkemään iskulauseita, joita oli ikkunani ohi ajavissa busseissa ja halusin antaa ihmisille mahdollisuuden lukea jotain, joka herättäisi toivoa.”

Myös Venäjän Ortodoksikirkko aloitti oman kampanjan Lontoossa. Sen mainoksessa lukee: “Jumala on olemassa, usko. Älä murehdi vaan nauti elämästäsi.”

Kolmaskin kristillinen ryhmä liittyi bussikampanjaan. Se sponsoroi mainosta, jossa lukee: "Hullu sanoo sydämessänsä: ‘Ei ole Jumalaa’ ". Nämä Psalmi 14:1:n sanat herättänevät myös huomiota.

Näyttää siltä, että ateistien kampanja muutti punaiset bussit foorumiksi, jolla keskustellaan myös maailmankuvista. “Jumala on kuollut” -aika on taakse jäänyttä elämää. Nyt perimmäisistä kysymyksistä vaihdetaan ajatuksia jopa sekulaarisessa Isossa-Britanniassa.


Lähde:

Christians counter atheists — on London buses. msnbc. (6.2.) http://www.msnbc.msn.com/id/29056903/from/ET/