sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Hyvästi, Charles Darwin?Onko aika sanoa hyvästi Charles Darwinille? Kuva Wikipediasta.


Joel Kontinen

Vaikka media onkin uskollisesti suitsuttanut Charles Darwinille tämän 200-vuotisjuhlan kynnyksellä, toisinajattelijat eivät ole vaipuneet talvihorrokseen.

Discovery Institute sponsoroi akateemisen vapauden päivää (Academic Freedom Day ), jota vietetään 12. helmikuuta. Creation Ministries International on tuottanut dokumenttifilmin, jossa Darwinin ajatuksia tarkastellaan kriittisesti. Lisäksi Answers in Genesis järjestää useita Answers for Darwin –konferensseja USA:ssa.

Usko luomiseen ei ole kadonnut minnekään.

Ja lisää on tiedossa.

Douglas Axe on uusdarvinismia epäilevä molekyylibiologi. Hän ennustaa, että biologien nouseva sukupolvi hylkää darvinistisen evoluution, koska siitä ei ole näyttöä.

Axe kirjoitti hiljattain Biologic Instituten verkkosivuilla:

Totuus on se, että nykybiologian suureksi harmiksi Darwinin teoria olisi pitänyt saattaa haudan lepoon jo jokin aika siten. Se selväsikin ansaitsi kaiken sen huomion, minkä se aikanaan herätti, mutta jossain vaiheessa kiinnostus muuttui kriittisestä herkkäuskoiseksi …

…jopa väärät ajatukset voivat edistää tiedettä suuresti. Harvat biologit haluaisivat arkistoida Darwinin teorian tuohon kategoriaan, mutta jos se on sille kuuluva paikka, voimme olla varmoja siitä, että juuri sinne biologien rohkea sukupolvi sen arkistoi – jonain päivänä.


Axe ei ole ainoa biotieteilijä, joka on ehdottanut tällaista. Geenitekniikan uranuurtajiin lukeutuva professori John Sanford luennoi vastikään Australiassa ja paljasti, että viime aikojen geenitutkimukset ovat osoittaneet darvinismin vääräksi.

Stanford totesi, että ihmisen genomin mutaatiotaajuus falsifioi uusdarvinistisen mekanismin.

Suomeksi sanottuna uusdarvinismi on osoitettu vääräksi, koska sen mekanismi ei toimi.

Darwinin lopullinen kukistuminen voi olla lähempänä kuin kuvittelemmekaan.

Lähteet:

Axe, Douglas. 2009. Bold Biology for 2009. http://biologicinstitute.org/2009/02/01/bold-biology-for-2009/

Wieland, Carl. 2009. A truly stunning event. Creation Ministries International. http://creationontheweb.com/content/view/6274