sunnuntai 23. elokuuta 2009

150 miljoonan vuoden ikäiseksi otaksuttu muste haastaa uskon vuosimiljooniinKalmarin muste viittaa siihen, ettei vuosimiljoonia ole koskaan ollutkaan. Kuva nykykalmarista: Hans Hillewaert, Wikipedia.
Joel Kontinen

Paleontologit ovat löytäneet fossiloituneen kalmarin mustetta Englannista. 150 miljoonan vuoden ikäiseksi oletetun kalmarin tuuman (2,5 cm) pituinen mustepussi oli vielä tallella.

Muste oli edelleenkin käyttökelpoista. Tutkijat piirsivät sillä kuvan kalmarista ja kirjoittivat sillä sen latinankielisen nimen Belemnotheutis antiquus.

Phil Wilby Britannian geologian tutkimuskeskuksesta sanoi, että eläin muistuttaa nykyisin eläviä kalmareita. ”On vaikea kuvitella, miten jokin niin pehmeä ja tuhruinen kuin mustepussi voi säilyä 150 miljoonan vuoden ikäisen kallion sisällä.”

Tutkijoiden mukaan on yksi mahdollisuus miljardista, että muste voi säilyä 150 miljoonaa vuotta. Dinosauruksen pehmeiden kudosten ja timanttien C-14:n tavoin uusi mustelöytö haastaa uskon vuosimiljooniin.

Ja lisäksi kalmari itsepintaisesti vastusti evoluutiota aivan liian kauan.


Lähteet:

BBC News. 2009. Ink found in Jurassic-era squid. (19.8.)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/wiltshire/8208838.stm

Derbyshire, David. 2009. 155million years old and still inky: The perfectly preserved squid fossil amazing scientists. Mail Online (19.8.) http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1207367/The-150million-year-old-squid-fossil-perfectly-preserved-scientists-make-ink-ink-sac.html