sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

”95 miljoonaa vuotta” vanha ampiainen näyttää aivan nykyampiaiseltaMoskiitto ja kärpänen meripihkassa. Kuva: Mila Zinkova, Wikipedia. Niiden sanotaan olevan 40-60 miljoonaa vuotta vanhoja. Etiopiasta löydettiin vielä vanhempia hyönteisiä.
Joel Kontinen

Jos evolutionistit uskovat, että apinalaji on muuttunut jonkin verran puolessa miljoonassa vuodessa, he repivät siitä liki kissankorkuiset otsikot populaarilehtiin, mutta kun eläin pysyy muuttumattomana miltei 100 miljoonaa vuotta, Aamulehtikin vaikenee löydöstä kuin muuri.

Alexander Schmidtin johtama Göttingen yliopiston tutkijaryhmä löysi Etiopiasta pihkaan hautautuneita hyönteisiä, joiden uskotaan olevan 95 miljoonan vuoden ikäisiä. Ampiaiset ja muut hyönteiset näyttävät siitä huolimatta aivan nykyhyönteisiltä.

Hyönteissukupolven ikä on tunnetusti varsin lyhyt. Esimerkiksi ampiainen ei silti ole suostunut muuttumaan ajasta, jolloin dinosaurukset hallitsivat maapalloa ja ihmisen esi-isä oli evolutionistien mukaan vain pikkuruinen nelijalkainen nisäkäs. Uusi löytö antanee darvinisteille lisää ajattelemisen aihetta.

Elävien fossiilien luettelo on taas hiukan pidempi.

Tutkijat julkaisivat löytönsä viime viikolla Proceedings of the National Academy of Sciences –lehdessä.

Hyönteislöytö tukee Genesiksen lajiensa mukaan –mallia erinomaisesti. Vuosimiljooniin perustuvaa evoluutiomallia se ei tue.


Lähde:

Owen, James. 2010. Parasite Wasp in Amber. National Geographic News. (5.4.) Katso kuvat tästä.