sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Aamulehti markkinoi darvinistista evoluutiota apinatarinallaEvoluutiotutkimukset eivät ole tunnettuja kriittisestä otteestaan vaan apinatarinoistaan.Joel Kontinen

Ihmiset sopeutuvat evoluution avulla nopeasti uusien asuma-alueidensa oloihin”. Näin Aamulehti kommentoi tuoretta Oxfordin yliopistossa tehtyä tutkimusta.

Eiluned Pearce ja Robin Dunbar mittasivat 73:n eri leveysasteella eläneeen ihmisen pääkallon ja päättelivät, että ihmisen aivot ja silmät ovat sitä suuremmat, mitä lähempänä napaseutua he asuivat.

He julkaisivat tutkimuksensa Biology Letters –tiedelehdessä.

Muut tutkijat eivät välttämättä tulkitse tutkimustuloksia samalla tavoin kuin Pearce ja Dunbar. Teksasin yliopiston (Austin) antropologi Chris Kirk sanoo, että silmät pitäisi mitata ennen kuin niistä voi päätellä tällaista.

Tällaisella sopeutumisella ei tietenkään ole mitään tekemistä darvinistisen evoluution kanssa, koska ihmiset (ja muut lajit) on luotu sopeutumaan ympäristöönsä. Tämä ilmenee ihmisillä esimerkiksi ihonvärissä. Eläinkunnassa pitkäkarvaiset koirat elävät napaseuduilla ja lyhytkarvaiset lähempänä päiväntasaajaa.

Darvinistinen evoluutio tarvitsee apinatarinoita, koska sillä ei ole todellisia todisteita.


Lähteet:

O’Luanaigh, Cian. 2011. Dim polar light drove humans to evolve larger eyes. New Scientist 2823 (27.7.).

Vuorikoski, Veikko. 2011. Pimeän Pohjan uusi vetonaula. Aamulehti 28.7., A2.