lauantai 23. heinäkuuta 2011

Seta käyttää orwellimaisia väitteitä AamulehdessäSisäasianministeri Päivi Räsänen. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

George Orwellin ajatukset elävät ja voivat hyvin Suomessa. Darvinistit, vapaa-ajattelijat ja homoseksuaalit hallitsevat sanojen ja käsitteiden merkityksen muuttamisen päinvastaisiksi paremmin kuin mitkään muut ryhmät.

Hiljattain Tampereen Setan hallituksen jäsen Mikko Väisänen syytti sisäasianministeri Päivi Räsästä Aamulehdessä siitä, että tämä ”homovastaisilla puheillaan – - aiheuttaa tarpeetonta henkistä kärsimystä vähemmistöön kuuluville.”

Väite on absurdi. Päivi Räsänen on sanonut, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Demokraattisessa yhteiskunnassa pitäisi myös konservatiiveillä olla oikeus ilmaista mielipiteensä.

Räsänen totesikin vastineessaan, että myös kristityllä lääkärillä on ”uskonnonvapaus perusoikeutena.”

Väisänen perusteli näkemystään sillä, että sekä Maailman Lääkäriliiton Geneven julistus (1948) että EU:n peruskirja eli Lissabonin sopimus kieltävät syrjinnän.

Päivi Räsänen totesi, että Väisänen poimi syytelistaansa elementtejä Geneven julistuksesta hyvin valikoidusti eikä edes maininnut syntymättömiä vauvoja, joilla ei välttämättä ole minkäänlaisia oikeuksia.

Jos Seta olisi johdonmukainen, niin se syyttäisi myös apostoli Paavalia syrjinnästä.

Jeesuksen puheet helvetin todellisuudesta voivat myös aiheuttaa mielipahaa skeptikoille ja muille jumalankieltäjille, jotka arvattavasti mielellään kieltäisivät Raamatun lukemisen.


Lähde:


Räsänen, Päivi. 2011. Päivi Räsänen vastaa: Kristillinen vakaumus luo kestävän perustan lääkärinetiikalle. Aamulehti 18.7., B14.

Väisänen, Mikko. 2011. Velvoittaako lääkärinvala poliitikkoa? Aamulehti 18.7., B14.