sunnuntai 12. lokakuuta 2008

George Orwell ja Darwinin ajatuspoliisiDarvinistinen isoveli näkee sinut


Joel Kontinen

George Orwell kirjoitti ajatuspoliisista ja viljeli lennokkaita iskulauseita romaanissaan Vuonna 1984. Isoveliyhteiskunnassa esimerkiksi tietämättömyys on voimaa.

Orwellin ajatukset elävät ja voivat hyvin keskuudessamme. Darvinilaiset ajatuspoliisit ovat viime aikoina olleet ahkeria. Isossa-Britanniassa he saivat Royal Societyn eli tiedeakatemian koulutusjohtajan eroamaan. Yhdysvalloissa he kyseenalaistivat johtavan poliitikon pätevyyttä, kun tämä oli rohjennut kertoa sallivansa evoluution kriittisen tarkastelun koulussa.

Evolutionistit haluaisivat pitää mahdollisimman monen pimennossa darvinismin mekanismien eli mutaatioiden ja luonnonvalinnan kyvyttömyydestä, koska avoimuus voisi saada heidät hylkäämään evoluution.

Darvinistit ovat omaksuneet hyvin orwellimäisen tavan käyttää sanoja ja taktiikkoja. Näin ollen kun he puhuvat tieteestä he todellisuudessa tarkoittavat evoluutiota. USA:ssa on järjestö, jolla on hyvin tieteelliseltä kalskahtava nimi: The National Center for Science Education (NCSE) eli Kansallinen tiedeopetuskeskus. (Olen saanut järjestöltä postia.) Valitettavasti NCSE:n mielestä evoluutio on tieteen synonyymi, koska järjestö ei ole kiinnostunut mistään muusta kuin dogmaattisen evoluutio-opetuksen puolustamisesta.

Darvinistien mukaan kuka tahansa, jonka näkemys ihmisen alkuperästä poikkeaa ainoasta sallitusta totuudesta, on sivistymätön moukka. He eivät tunnu muistavan, että lähes kaikki länsimaisen tieteen uranuurtajat olivat kristittyjä, jotka uskoivat kirjaimelliseen luomiseen ja maailmanlaajuiseen tuhotulvaan. Vasta myöhemmin darvinistit kaappasivat tieteen yksinoikeudekseen.

Niin kuin Richard Dawkins ja hänen hengenheimolaisensa myöntävät, evoluutio on suuri kertomus, joka pyrkii syrjäyttämään Raamatun luomiskertomuksen. Jumalan kuvaksi luomista on mahdotonta mieltää miljoonien vuosien saatossa tapahtuneeksi mutaatioiden ja luonnonvalinnan tulokseksi.

Jotkut kristityt yrittävät tehdä sovinnon Charles Darwinin kanssa yhdistämällä ateistisen evoluution ja Raamatun Jumalan ilmoituksen. Mutta niin kuin Kristus ja Beliar (2. Kor. 6:15) eivät sovi yhteen, on mahdotonta naittaa yhteen kaksi suurta kertomusta, jotka ovat toisensa poissulkevia maailmanselitysmalleja.Lähde:

Orwell, George. 2001 (1949). Nineteen Eighty-Four. London: The Folio Society.