torstai 4. syyskuuta 2008

Richard Dawkins torjui väittelykutsunRichard Dawkins ei suostu väittelemään tämän sedän opeista. Kuva Wikipediasta.


Joel Kontinen

Turkkilainen aktivisti Adnan Oktar, joka käyttää nimeä Harun Yahya, on värikäs evoluution vastustaja. Yahya on harras muslimi ja kommentoi usein fossiililöytöjä ja tiedelehtien kirjoittelua. Hänen ajatuksensa ovat levinneet kirjojen, videoiden ja Internetin välityksellä kaikkialle maailmaan, ja esimerkiksi National Geographic ja New Scientist ovat kirjoittaneet hänestä.

Hiljattain Harun Yahya haastoi Richard Dawkinsin väittelyyn, mutta tämä kieltäytyi kunniasta. Dawkins selitti vannoneensa, että hän ei väittele kreationistien kanssa. Yahya tulkitsi tämän merkitsevän sitä, ettei Dawkins kykene puolustamaan evoluutiota.

Yahyan väite ei ole aivan tuulesta temmattu. Darwins saattaa hyvinkin pelätä, ettei hän menestyisi väittelyssä. Kun amerikkalaiset kreationistit Henry M. Morris ja Duane T. Gish väittelivät evolutionistien kanssa yliopistoissa 1970-luvulla ja sen jälkeen, he miltei poikkeuksetta voittivat darvinistiset vastustajansa.

Vaikka Harun Yahya onkin saanut paljon hyvää aikaan kirjoituksillaan, kristittyjen on syytä suhtautua kriittisesti hänen ajatuksiinsa. Hän uskoo miljooniin vuosiin ja muslimina hän vastustaa jyrkästi kristinuskon ja juutalaisuuden käsitystä siitä, että juutalaiset ovat erityinen Jumalan valitsema kansa. Lisäksi hän myös väittää, että kolminaisuusoppi on harha.

Meidän on syytä muistaa, että vaikka evoluution vastustaminen onkin hyvä asia, Jumala on ilmoittanut meille, että Hän on valinnut Abrahamin jälkeläiset omaksi kansakseen ja että pelastumme vain uskomalla Jeesukseen Kristukseen.


Lähteet:

Morris, John D. 2002. Duane Gish: The “Bulldog” of Creation Ministry. Acts & Facts 31:3, 1-2 (maaliskuu 2002)


Yahya, Harun. 2008. Darwinism-Watch. Com. http://www.darwinism-watch.com/index.php?git=makale&makale_id=1577