sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Lisko, joka vastusti evoluutiota 100 miljoonaa vuotta

Hexasoft, PUBLIC DOMAIN.
Joel Kontinen

Gekot ovat kiehtovia liskoja, jotka kävelevät katossa ylösalaisin. Uusi löytö osoittaa, ettei tämä kyky kehittynyt aivan äskettäin.

National Geographic Newsin mukaan tutkijat löysivät kivettyneestä meripihkasta gekon fossiloituneen jalan, varpaan ja osan hännästä. Ne ovat säilyneet niin hyvin, että varpaiden tartuntakarvat näkyvät selvästi.

Gekko näyttää kaikin puolin nykyisin eläviltä lajitovereiltaan, vaikka Oregonin valtionyliopiston tutkijat arvelevat sen iäksi noin 100 miljoonaa vuotta. Nyt Burmasta (Myanmarista) löytynyt gekko on oletettavasti 40 miljoonaa vuotta vanhempi kuin tähänastinen ”vanhin” gekon fossiili. Sen oletetaan eläneen liitukaudella jo ennen Tyrannosaurus rexin aikaa.

Evolutionistit siis uskovat, että tämä gekko pystyi tartuntakarvojensa ansiosta tepastelemaan luolan katossa ylösalaisin jo hamassa muinaisuudessa. Jälleen kerran fossiililöytö osoittaa, että evoluutiota ei välttämättä tapahdu edes sadassa miljoonassa vuodessa.

Charles Darwin myönsi Lajien synnyssä (1859), että sopivien fossiilien puute heikentää evoluutioteorian uskottavuutta. Darwin pohti tätä ongelmaa kirjassaan kokonaisen luvun verran. Hän tunnusti: ”Sangen pulmallisen vaikeuden tarjoaa lajinomaisten muotojen selväpiirteisyys ja se seikka, etteivät nämä muodot liity toisiinsa lukemattomin välimuodoin.”

Darwin toivoi, että välimuodot vielä joskus löytyisivät. Mutta nykyisin tilanne on ehkä vieläkin pulmallisempi kuin 150 vuotta sitten. Charles Darwinin ja hänen seuraajiensa kaipaamia puuttuvia renkaita ei ole löytynyt. Esimerkiksi Archaeopteryxiä, jota aikoinaan pidettiin liki parhaimpana osoituksena lajien välisestä muodosta, epäillään, koska se on täysin lentokykyinen lintu.

Elävät fossiilit ja _ilmio.html"> lasarus-ilmiö heikentävät darvinismin ja oletettujen miljoonien vuosien uskottavuutta. Myös uusin gekkolöytö puhuu sen puolesta, että biologinen evoluutio on teoria, jota todisteet eivät tue.

Lisäksi gekko hämmästyttävine tartuntakarvoineen puhuu sen puolesta, että se on suunniteltu nerokkaasti.

Lähteet:

Darwin, Charles. 1988 (1859). The Origin of Species. Ware: Wordsworth.

Darwin, Charles. 2000 (1917). Lajien synty. 4.painos. Suomentanut A. R. Koskimies. Hämeenlinna: Karisto.

National Geographic News. 2008. Photo in The News. Oldest Gecko Fossil Found in Amber.(3.9.) http://news.nationalgeographic.com/news/2008/09/080903-gecko-amber.html