lauantai 4. lokakuuta 2008

Kuninkaan paluu

Maria, Tero ja Suvi odottavat Kuninkaan paluuta ja puolustavat kristinuskoa

Joel Kontinen

J. R. R. Tolkienin (1892-1973) Taru Sormusten herrasta päättyy kuninkaan paluuseen. Tolkien oli kristitty kirjailija, mutta hän ei lainannut kristinuskon teemoja yhtä selvästi kuin C. S. Lewis Narnia-kirjoissaan, joissa leijona Aslan kuvaa Kristusta. Hän ei myöskään puolustanut kristinuskoa yhtä näyttävästi kuin G. K. Chesterton.

Tolkienin kertomuksissa mytologia yhdistyy kristilliseen sanomaan. Hyvä ja paha taistelevat Keski-Maan omistuksesta. Sauron muistuttaa Paholaista, joka kapinoi Jumalaa vastaan ja yrittää voittaa ihmiskunnan puolelleen. Valitettavasti evolutionistit ovat yrittäneet kaapata rohkeat hobitit itselleen, vaikka Klonkku sopisi heille paremmin. Sormusten herra päättyy kuninkaan eli Aragornin paluuseen ja hyvän voittoon pahasta.

Myös Raamattu päättyy Kuninkaan paluuseen. Raamatussa ennustetaan, että Jeesus Kristus palaa Kuninkaana takaisin maa-planeetalle ja ratkaisee ne ongelmat, jotka ihminen on itselleen aiheuttanut.

Jälkikristillinen yhteiskuntamme ei haluaisi kuulla Kuninkaan paluusta. Vaikka eskatologia eli oppi lopun ajan tapahtumista kiinnostavatkin, valitettavan monet kristityt ovat kyllästyneet odottamaan Hänen paluutaan.

Tero ja Maria Haapsaari perustivat elokuun alussa uuden sivuston, jonka teema on Kuninkaan paluu. Monipuolisella sivustolla on myös heidän ystävänsä Suvi Pelkosen ajatuksia ja kuvia. Apologialla eli kristinuskon puolustamisella on niin ikään tärkeä osa sivustolla. Tämä johtunee siitä, että Tero ja Maria toimivat Luominen-lehden avustajina. Myös tieteenfilosofian asiantuntija professori Tapio Puolimatka kirjoittaa tieteestä ja kristinuskosta heidän kotisivullaan.

Raamatussa kerrotaan paljon Kuninkaan paluusta. Esimerkiksi Pietarin toisessa kirjeessa sanotaan:

Erityisesti tietäkää, että lopun aikoina tulee pilkkaajia, jotka … sanovat pilkaten: "Onko hän muka tullut, niin kuin lupasi? Isämme ovat nukkuneet pois, ja kaikki on entisellään, niin kuin on ollut maailman luomisesta asti ." Tieten tahtoen he unohtavat, että jo aikojen alussa olivat olemassa taivaat ja maa, jotka Jumalan sana vedestä ja vedellä loi ja jotka se piti koossa. Vedellä ja sanalla sen ajan maailma myös hävitettiin vedenpaisumuksessa … Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä. Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.

Maria, Tero ja Suvi haluavat muistuttaa meitä siitä, että Kuningas on todella tulossa takaisin:

Jotain mitä en ole unohtanut: Jumalan tuuli puhalsi taivaasta ja loi minulle uuden hengen. Nyt voin ylistää Luojaani iloiten.
- Maria Haapsaari

Todellisen uskovan mitta on ehdoton luottamus Jumalaan. Jeesus on absoluuttinen Totuus. Ei ole muita teitä Jumalan luo. Useat jo toteutuneet Raamatun profetiat ovat merkkinä lähestyvästä Kuninkaan paluusta.
- Tero Haapsaari

Ja kerran - kerran jokainen kieli on tunnustava Isän Jumalan kunniaksi - Jeesus Kristus on Herra. Kerran me näemme hänet kasvoista kasvoihimme ja tiedämme lopullisesti kuka Hän on.
- Suvi Pelkonen

Lähteet:

Ikuisestisinun. net

Teinonen, Seppo A. 1999. Teologian sanakirja. 2. painos. Helsinki: Kirjapaja.