perjantai 3. lokakuuta 2008

Harun Yahya: Darvinistien tulee pyytää valheitaan julkisesti anteeksiDarwinin juhlavuoden lähestyessä keskustelukin kuumenee. Kuva Wikipediasta.


Joel Kontinen

Charles Darwinin juhlavuoden lähestyessä esimerkiksi Englannin kirkon edustaja on pyytänyt Darwinilta julkisesti anteeksi.

Turkkilainen evoluution vastustaja ja aktivisti Adnan Oktar, joka käyttää nimeä Harun Yahya, puolestaan vaatii darvinisteja pyytämään valheitaan julkisesti anteeksi. Yahya luettelee evolutionistien väärennöksiä. Hän mainitsee esimerkiksi Piltdownin ihmisen, Nebraskan ihmisen, hevosen evoluution, Ernst Haeckelin väärennetyt sikiökuvat, kuolleiden koivumittarien kiinnittämisen puunrunkoon ja höyhenien liimaamisen dinosauruksen fossiiliin (Archaeoraptor).

Yahya sanoo evoluution johtavan myös syrjintään. Hän ottaa esimerkiksi Michael Reissin tapauksen. Reiss joutui hiljattain eroamaan Royal Societyn johtopaikalta sanottuaan, että kreationismi eli luomisoppi on maailmankatsomus, jota ei luonnontieteen tunneillakaan saisi vähätellä.

Harun Yahya on viime aikoina tullut tunnetuksi kymmenistä kirjoistaan, varsinkin teoksestaan Atlas of Creation, jossa hän kuvaa nykyisin eläviä lajeja ja fossiloituneita muotoja rinnakkain ja osoittaa, että ne eivät juurikaan ole muuttuneet. Teos on herättänyt paitsi huomiota myös kritiikkiä.

Yahya on muslimi, joka näyttää uskovan ikivanhaan maapalloon ja vetoaa usein Koraaniin.

Kotimaassaan Turkissa Yahya on kiistanalainen hahmo, jolla arvellaan olevan myös poliittisia pyrkimyksiä.

Lähde:

Yahya, Harun. 2008. The Global Darwinist Dictatorship Must Apologize to the Entire World!
http://us1.fmanager.net/api_v1/productDetail.php?dev-t=7EZU2FZ0164&objectId=9546