keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Fossiilit muodostuvat nopeasti poikkeusoloissa, lääkäri Pekka Reinikainen toteaa

Tämä kala fossiloitui kesken ruokailun.


Joel Kontinen

Useammat fossiilit muodostuvat hyvin nopeasti. Nooan ajan vedenpaisumus synnytti olot, joissa eläimet kivettyivät ällistyttävän ripeästi. Niinpä iso kala saattoi fossiloitua kesken syönnin.

Fossiileja ei synny hitaasti vuosimiljoonien saatossa, mutta hapettomissa oloissa niitä muodostuu silmänräpäyksessä.

Lääkäri Pekka Reinikainen luennoi hiljattain dinosauruksista ja vedenpaisumuksesta Turun Raamattu puhuu -seurakunnassa. Hän kertoi, että evoluution kannattajat joutuvat monesti tyytymään perin kummallisiin ratkaisuihin yrittäessään selittää asioita. Edesmennyt Harvardin yliopiston professori Stephen Jay Gould esimerkiksi myönsi sen, että Jobin kirjassa kuvattu behemot oli dinosaurus, mutta hän sanoi, että kirjan tekijät olivat löytäneet dinosauruksen luita ja päätelleet niistä, millainen eläin se oli.

Muinainen maailma erosi huomattavasti aikamme maailmasta. Mantereita oli vain yksi, niin kuin Genesis meille kertoo, ja kelluvat metsät tuottivat valtavasti happea, mikä vedenpaisumuksen kanssa selittää kaiken nykyisen hiilen, maakaasun ja raakaöljyn.

Suuret geologiset muodostelmat, esimerkiksi Grand Canyon, todistavat vedenpaisumuksesta. Eroosio näyttää välillä unohtaneen kerrostumat kymmeniksi miljooniksi vuosiksi.

Kaikkialla maailmassa, myös Suomessa, on vanhoja maalauksia ja veistoksia, jotka esittävät lohikäärmeitä. Ne näyttävät monesti erehdyttävästi dinosauruksilta. Loogisin selitys on se, että niiden tekijät olivat nähneet elävän dinosauruksen.

Reinikainen kertoi, että hiljattain geologit löysivät maan uumenista valtavat määrät mineraali ringwoodiittiin sitoutunutta vettä. Genesis ei turhaan puhu syvyyden lähteistä Nooan ajan vedenpaisumuksen yhteydessä.

Pekka Reinikainen painotti, että arkki oli erittäin merikelpoinen alus, johon kaikki Nooan aikana eläneet Genesiksen lajien edustajat sopivat hyvin.

Hän kertoi myös fossiileista löytyneestä kitiinistä, jonka hajottajat ovat jättäneet rauhaan, ja dinosauruksen luusta löydetystä kollageenista, pehmeistä kudoksista ja verisoluista.