tiistai 20. toukokuuta 2014

Varhainen temppeli haastaa evoluution ihmiskuvan

Krokotiiliä muistuttava eläin Göbekli Tepessä. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Darvinistisen evoluution mukaan muinaisajan ihmiset olivat erittäin primitiivisiä. Genesiksen mukaan ihminen sen sijaan oli alusta lähtien luova ja rakensi korkeakulttuuria.

Pyramidien lisäksi myös monet muut ikivanhat rakennelmat haastavat evoluution maailmankuvan. Vuonna 1994 arkeologi Klaus Schmidt löysi Lounais-Turkista Göbekli Tepen rakennukset. Evolutionisteille löytö oli huikaiseva yllätys. He olivat uskoneet, että neoliittisen eli myöhäisen kivikauden asumukset olivat vaatimattomia.

National Geographicin mukaan löytö oli verrattavissa siihen, että joku olisi rakentanut Boeing 747:n kellarissaan mattoveitsellä.

Göbekli Tepen iäksi on arvioitu 11 500 vuotta. (Iänmääritys ei ota huomioon vedenpaisumuksen ja sitä edeltävän maailman vaikutusta.) Taidokkaasti vuoltuine jykevine kalkkikivipilareineen ja hienoine eläinkuvineen se on kaikkea muuta kuin primitiivinen.

Yksi eläinkuvista esittää joko krokotiiliä tai jotain sukupuuttoon kuollutta isoa neljällä jalalla kävelevää matelijaa.

Nykyisin tiedetään myös, että kivikauden ihmiset pukeutuivat kirjaviin vaatteisiin, jauhoivat viljaa, valmistivat tehokkaita aseita ja isohkoja kaupunkeja.

Aivan niin kuin Genesis meille kertoo.

Lähde:

Smith, David B. 2014. Monuments at Göbekli Tepe – Overturning Expectations About Ancient Man. Answers 9 (2): 40–44 (huhtikuu 2014).