keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Darvinistien suoNämä eläimet ovat kuin kotonaan darvinistien suolla.
Joel Kontinen

Kuvittele lammikkoa, jonka seisova vesi on ”pilaantunutta, ummehtunutta, täynnä tauteja ja mätänevää kasvillisuutta”. Näin Stephen R. Covey kirjoittaa teoksessaan Principle-Centered Leadership.

Suo on täynnä “krokotiilejä, alligaattoreita, ötököitä, hämähäkkejä ja muita siihen elinpiiriin sopivia eläimiä”, eikä siinä ole mitään kovin miellyttävää.

Covey on johtajuusguru, jonka kirjoja on myyty miljoonittain ympäri maailmaa. Hän ei varsinaisesti kuvannut evoluutiota. Hän käytti lemuavaa suota esimerkkinä siitä, millainen huonosti johdetun yrityksen ilmapiiri voi kurjimmillaan olla.

Kuvaus vastaa mainiosti darvinistisen luonnontieteen nykytilaa. Evolutionistit ovat keksineet tarinoita surkastumista ja roska-DNA:sta ja näin hidastaneet tieteen kehitystä jo 150 pitkää ja pimeää vuotta. He eivät ole suostuneet myöntämään, että tarinointi perustuu ideologisiin valintoihin ja ”aukkojen evoluutioon”. Keitaasta on tullut mätänevä, lemuava suo.

He ovat sitä paitsi vastustaneet kiivaasti kaikkia yrityksiä päästää raikasta vettä pieneen vihreänmustaan lammikkoonsa.

Mutta ilman juoksevaa vettä kaikki elämä suossa ja sen ympärillä ennen pitkää kuolee. Eikä siihen edes tarvita miljoonia vuosia.


Lähde:

Covey, Stephen R. 1990. Principle-Centered Leadership. New York: The Free Press.

Lisäys:

Jotkut evoluution ystävät ovat jo ehtineet lukea tätä vertauskuvaa ikään kuin sen jokaisella yksityiskohdalla olisi vastine biologian maailmassa. Se ei suinkaan ollut tarkoitukseni. Huomautan vielä kerran, että suo on nimenomaan vertaus.

Covey, jonka kirjasta lainasin vertauksen, ei käyttänyt kovinkaan tieteellistä kieltä niin kuin sanasta ötökkä (bug) voi päätellä.