tiistai 17. maaliskuuta 2009

Sic transit gloria mundiB.O. lienee huomannut, että maallinen kunnia voi huveta yllättävän nopeasti. Kuva WikipediastaJoel Kontinen

Barack Obaman suosio on viime päivinä laskenut kilpaa pörssikurssien kanssa. Vielä vuodenvaihteessa hän oli suositumpi kuin Jeesus, mutta sen jälkeen kun hänestä tuli valkoisen talon isäntä, suosio on tullut ryminällä alas.

Yleensä presidentti voi nauttia sadan päivän kuherruskaudesta. Tällä kertaa päättämättömyys, kummalliset ratkaisut ja avustajien verosotkut ovat saaneet monet entisistä kannattajista kääntämään kelkkansa ja epäilemään, onko Obama ensinkään presidenttiainesta.

Obama ehti jo suututtaa Ison-Britannian, koska hän ei noudattanut protokollaa, kun pääministeri Gordon Brown kävi Washingonissa häntä tapaamassa. Talouskriisin uuvuttamasta presidentistä ei ollut keskustelijaksi. Myös jotkin muut USA:n liittolaiset ovat ymmällään.

Barack Obaman kannatus on jo alempi kuin George W. Bushin vastaavaan aikaan. 50 vuorokauden jälkeen vain 56% on tyytyväisiä hänen politiikkaansa. Vielä viime vuoden lopulla Obamaa pidettiin messiaana, jonka oletettiin ratkaisevan kaikki ongelmat.

Valtamedia suitsutti pitkään ylistystä Obamalle, mutta nyt esimerkiksi New York Daily News jo rohkenee epäillä Obaman pätevyyttä presidentin tehtävään.

Monet amerikkalaiset ovat saaneet tarpeeksi Obaman talouspolitiikasta eli julkisten varojen holtittomasta käytöstä. CNBC:n toimittaja Rick Santelli uhkasi suorassa TV-lähetyksessä Obamaa Chicagon teekutsuilla eli verokapinalla helmikuun 19. päivänä.

Eri puolilla maata on sittemmin järjestetty yli kolmetkymmenet teekutsut, joilla on vaadittu muutosta. Esimerkiksi Cincinnatissa osallistujia oli viitisen tuhatta. 150 teekutsua on vielä tiedossa lähipäivinä.

Ei ole kirkossa kuulutettu, ettei kasvava kansanliike lopulta vaatisi presidentin syrjäyttämistä.

Julkisuuteen on myös pulpahtanut tieto väärinkäytöksistä, joihin sekä Barack että Michelle Obama ovat syyllistyneet. Ensimmäistä pariskuntaa epäillään esimerkiksi veronkierrosta ja pimeästä työnteosta. Obama on käyttänyt jo miljoona dollaria estääkseen ketään pääsemästä katsomaan hänen passiaan ja syntymä- ja opiskelutodistuksiaan.

Lisäksi Obaman tiedusteluneuvonantaja jäi kiinni tietomurrosta.

Asiakirjojen peittely on synnyttänyt hämminkiä. Monet epäilevät, että Obamalla on luurankoja kaapissaan ja että hän ei alun alkaenkaan ollut edes muodollisesti pätevä presidentin virkaan eli syntyperäinen amerikkalainen.

Obamaa vastaan on nostettu kymmeniä oikeusjuttuja. Suurlähettiläs Alan Keyes on haastanut Obaman todistamaan, että hän on oikeasti syntyperäinen amerikkalainen. Kymmenen edustajainhuoneen jäsentä ja lukuisat upseerit, joista korkein on kenraalimajuri, ovat yhtyneet kanteeseen.

Keyesin venäläissyntyinen asianajaja Orly Taitz on kyennyt osoittamaan, että Internetissä näytetty Obaman syntymätodistus ei olekaan varsinainen syntymätodistus. Taitz on myös näyttänyt toteen, että korkeimman oikeuden sihteeri on omavaltaisesti estänyt tuomareita saamasta asiakirjoja luettavikseen.

Sic transit gloria mundi, kirjoitti Tuomas Kempiläinen (1380–1471) aikoinaan, näin katoaa maallinen kunnia.

Mitä me tästä kaikesta opimme? Jos panemme toivomme ihmiseen, petymme. Kenestäkään ihmisestä ei ole messiaaksi. Synnin turmelemassa maailmassa ei ole ketään, joka voisi ratkaista maailman ongelmat. On vain yksi Messias, joka kuoli ihmisen syntien puolesta, nousi kolmantena päivänä kuolleista ja tulee pian takaisin pystyttämään rauhan valtakuntansa maan päälle.

Häneen – Jeesukseen Kristukseen - me voimme luottaa.


PS. Teekutsut jatkuvat. Orlandossa niille osallistui 4200. Kutsut ovat myös saaneet oman hymninsä. Katso YouTubista:


American Tea Party Anthem (with words) by Lloyd Marcus
Lähde:

Goodwin, Michael. 2009. More than a bad day: Worries grow that Barack Obama & Co. have a competence problem. New York Daily News (15.3.). http://www.nydailynews.com/opinions/2009/03/15/2009-03-15_more_than_a_bad_day_worries_grow_that_ba.html