lauantai 14. maaliskuuta 2009

Lisää yksityiskohtia Ison-Britannian evoluutiokyselystäUusi kyselytutkimus: Charles Darwin kirjoitti Jumalharhan (The God Delusion)? Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Richard Dawkins ei ollut kovinkaan ilahtunut kuultuaan Ison-Britannian evoluutiokartoituksen tuloksista. Hän valitti, että Charles Darwinin kotisaarten asukkaat ovat kovin tietämättömiä tieteestä.

Viime viikolla kartoituksen tilannut tutkimuslaitos Theos julkaisi lisää yksityiskohtia kyselytutkimuksestaan, johon osallistui 2 060 aikuista. Dawkins tuskin tälläkään kertaa tanssahtelee Oxfordin kaduilla. Usko ja Darwin –tutkimus tuotti kiinnostavia tuloksia:

- 56% uskoo, että ateistinen evoluutio ei pysty selittämään ihmisen alkuperää
- 17 % uskoo, että Jumala loi ihmisen korkeintaan 10 000 vuotta sitten
- 11 % uskoo älykkääseen suunniteluun
- 28 % uskoo teistiseen evoluutioon
- 37 % uskoo ateistiseen evoluutioon, myös jotkut muslimit
- 5 % muslimeista uskoo ateistiseen evoluutioon
- 40% uskoo, että ihmiset ovat ainutlaatuisia ja eroavat muista elävistä olennoista ja että he ovat ainutlaatuisen arvokkaita.
-3 % tietää, että Charles Darwin kirjoitti Jumalharhan (The God Delusion)

Voinemme silti lohduttaa Richard Dawkinsia: Charlie-vainaa tuskin aikoo haastaa Dawkinsin oikeuteen The God Delusion tekijänoikeuksista.

Lähde:

Theos News. 2009. Biggest evolution and God survey ever launched today. http://www.theosthinktank.co.uk/Biggest_evolution_and_God_survey_ever_launched_today.aspx?ArticleID=2902&PageID=14&RefPageID=14