sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Professori A. E. Wilder-Smith: ”Ihmiset uskovat evoluutioon, koska he haluavat uskoa siihen”


Professori A. E. Wilder-Smith kirjoitti useita evoluutiokriittisiä kirjoja.


Joel Kontinen

Evoluutio on tieteellistä sosialismia”, professori A. E. Wilder-Smith totesi Hollannin TV:n haastattelussa 1970-luvulla. Sosialisti uskoo, että hyvinvointi syntyy tyhjästä. Kemiallisen evoluution täytyy olettaa, että tyhjästä syntyy jotain, vaikka jo Louis Pasteur osoitti kokeellisesti, että se on mahdotonta. Elämä ei synny elottomasta. Materia ei spontaanisti järjestäydy soluiksi.

Biologisen evoluution täytyy taas olettaa, että geneettinen informaatio lisääntyy mutaatioiden ansiosta, vaikka tästä ei ole mitään empiiristä näyttöä. Evolutionisti näkee teoriansa todisteeksi vain sen, mitä hän haluaakin nähdä, mutta hän hylkää suunnittelun ja luomisen – ideologisista syistä, koska hän ei halua olla teoistaan vastuussa Jumalalle.

Professori Wilder-Smith puhuu maailmankatsomuksen vaikutuksesta siihen, miten tulkitsemme todellisuutta. Se, minkä väristen lasien lävitse me katsomme luontoa, ratkaisee, mitä me siinä näemme.

Geologisten kerrostumien ajoitukset perustuvat kehäpäätelmään. Kerrostumat ajoitetaan fossiilien avulla. Ja evolutionisti ”tietää”, että fossiilit ovat ikivanhoja, joten kehä on valmis.

Oxfordissa ja muissa huippuyliopistoissa oppinsa saaneella A. E. Wilder-Smithillä (1915–1995) oli kolme ansaittua tohtorintutkintoa (orgaanisessa kemiassa, kemoterapiassa ja luonnontieteissä), ja hän opetti monissa yliopistoissa, joten hän tiesi varsin hyvin, mitä tieteessä tapahtuu.

Wilder-Smith tiesi sen, että luonnontieteet eivät tunne darvinistista evoluutiota. Hän sanoi, ettei hän voi uskoa siihen, minkä hän tietää järjettömyydeksi ja tieteellisesti mahdottomaksi.

Jumala ei ole voinut käyttää evoluutiota luomismenetelmänään. Raamatun mukaan Sana (Logos) synnytti kaiken olevan. Materialistisen näkemyksen mukaan aiheetonta ulottuvuutta ei ole olemassa.

Evoluutio tarkoittaa Wilder-Smithin mielestä sitä, että moraalia ei ole olemassakaan. Natsi-Saksan ja kommunistimaiden esimerkit osoittavat, että darvinismin hedelmät ovat pilaantuneita.

Professori Wilder-Smith tuli Suomessa tunnetuksi 1980-luvulla, kun kun hän luennoi maassamme ja WSOY julkaisi hänen kirjansa The Natural Sciences Know Nothing of Evolution (suom. Luonnontieteet eivät tunne evoluutiota). Darwinia ihannoivat skeptikot ymmärrettävästikin riemastuivat. Suomessa elettiin tuolloin vielä Brežnevin aikaa, eikä tänne sopinut kuin yksi käsitys totuudesta.

Tuolloin myös marxilaista historiankäsitystä pidettiin totuutena ja Berliinin muuria ikuisena.