sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Luomismuseo täyttää kaksi vuottaAnswers in Genesiksen luomismuseo täyttää ensi viikolla kaksi vuotta. Museossa on esimerkiksi Archaeopteryxin malli.
Joel Kontinen

Answers in Genesiksen luomismuseo avasi ovensa yleisölle Kentuckyssa kaksi vuotta sitten. Kansainvälinen media oli paikalla ikuistamassa tapahtumaa. Myös Helsingin Sanomat piti museota uutisen arvoisena.

Sananvapautta rakastavat humanistit ja ateistit järjestivät mielenosoituksen museon ulkopuolella ja vuokrasivat jopa pienkoneen lentämään rakennuksen yläpuolella iso tuulessa lepattava lakana perässään. Teksti oli peräisin Raamatusta: Thou shalt not lie (Älä sano väärää todistusta).

Ilmainen mainos oli tervetullutta, koska se lisäsi kiinnostavuutta. Ja kiinnostus ei ole laimentunut kahdessa vuodessa. Answers in Genesis arveli viime viikolla, että museoon on käynyt tutustumassa jo yli 715 000 kävijää.

Evolutionistien Lucy-kiertue ei sen sijaan ole jaksanut innostaa yleisöä.

Museo kertoo maapallon historian Raamatun perspektiivistä. Aadamia ja Eevaa ei pidetä satuolentoina vaan historiallisina henkilöinä. Kävijä huomaa, että kristinuskon käsitys todellisuudesta ( luominen , syntiinlankeemus , vedenpaisumus , Baabelin kieltensekoitus) selittää historian paljon loogisemmin kuin ateistinen evoluutioon nojautuva suuri kertomus.

Voit lukea museosta lisää tästä.