perjantai 8. toukokuuta 2009

Dinosaurusten joukkotuhohypoteesia epäilläänDinosaurusten kuolinhetkeä epäillään.
Joel Kontinen


Joistakin tieteen hypoteeseista on maallikkojen mielessä tullut tosia, kun niitä on toistettu riittävän monta kertaa. Olemme kaikki kuulleet, että dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon, kun asteroidi törmäsi maahan 65 miljoonaa vuotta sitten.

Tämä hypoteesi on kokenut kovia viime aikoina.

Uskomuksella on jo ikää. Vuonna 1980 Luiz Alvarez kollegoineen löysi liitukauden ja paleoseenikauden väliseltä rajalta yllättävän suuria iridiumpitoisuuksia. Kun lisäksi otaksuttiin, että dinosaurusten fossiileja oli hyvin vähän jäljellä paleoseenikaudella, arveltiin, että hirmuliskot kuolivat sukupuuttoon asteroidin iskettyä maahan.

Jukatanin niemimaalta löydetty kraatteri tuki sopivasti näkemystä.

Uudet fossiililöydöt heikentävät hypoteesin uskottavuutta. Hiljattain Palaeontologia Electronica –lehdessä julkaistu tutkimus viittaa siihen, että kaikki dinosaurukset eivät kuolleetkaan asteroidi-iskun aikoihin. U. S. Geological Surveyn tutkija Jim Fassett kollegoineen osoitti, että virtaava vesi ei voinut kuljettaa dinosaurusten fossiileja nuorempaan kerrostumaan, joten dinojen on täytynyt selviytyä hengissä asteroidin iskusta.

Fossiilit löytyivät evolutionistien mielestä liian nuoresta kerrostumasta.

Kreationistisesta perspektiivistä katsottuna skenaario on kiinnostava. Suurin osa dinosauruksista luultavasti kuoli Nooan ajan tuhotulvassa, jolloin tulivuoret saattoivat hyvinkin purkautua ja asteroidit iskeytyä maahan.

Mutta valitettavasti tieteen valtavirta ei ole vieläkään luopunut myytistä, jonka mukaan maailma on miljardeja vuosia vanha.

Monet löydöt tukevat Genesiksen ilmoitusta planeettamme iästä. Esimerkiksi dinosauruksen luusta hiljattain löytynyt kollegeeni ja timanttien hiili-14 ovat varsin vahvoja todisteita nuoren maapallon puolesta.


Lähde:

Moskowitz, Clara. 2009. Some Dinosaurs Survived the Asteroid Impact. LiveScience (28.4.)
http://www.livescience.com/animals/090428-lost-dinosaurs.html