sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Sikainfluenssako evoluution tulos?
Sikainfluenssan väitetään tukevan darvinismia. Todellisuus kertoo kuitenkin vallan muuta. Esimerkiksi stromatoliitit ovat vastustaneet muutosta miltei aikojen alusta saakka.Joel Kontinen

LiveSciencen toimittaja Robert Roy Brittin mukaan sikainfluenssa on evoluution aikaansaannos. Ilman evoluutiota meillä ei olisi nykyistä epidemiaa, hän ilmaisee teesinsä.

Virukset muuttuvat, Britt kirjoittaa, joten näemme evoluution etenevän todellisessa elämässä.

Tämä on vanha temppu. Ensin evoluutio määritellään muutokseksi ja sitten myöhemmin vaihdetaan määritelmää, niin että sillä tarkoitetaankin kaikkien olemassa olevien lajien miljoonia vuosia kestänyttä asteittaista kehitystä yhdestä ja samasta yhteisestä yksisoluisesta kantaisästä miljooniksi eri lajeiksi.

Virukset voivat tosin muuttua mutaatioiden seurauksena ja vaihtaa geneettistä informaatiota keskenään, mutta ne eivät kehity sanan varsinaisessa merkityksessä. Tämä ei ole muutosta, jossa ne saisivat lisää geneettistä informaatiota.

Darvinistinen evoluutio on mahdotonta ilman tällaista muutosta.

Britt ei kuitenkaan anna tosiasioiden pilata hienoa teoriaa. Hän pitää tautia oivallisena keinona käydä evoluutioskeptikkojen kimppuun. Britt vakuuttaa, että evoluutio on tieteen vankimpia teorioita. Väitteensä tueksi hän ottaa fossiilit, DNA:n ja banaanikärpäset.

Kaikki kolme tukevat mainiosti Genesiksessä kerrottua luomista mutta eivät darvinistista evoluutiota.

Evoluutio jää uskon asiaksi.


Lähde:

Britt, Robert Roy. 2009. Swine Flu Is Evolution in Action. LiveScience (28.4.) http://www.livescience.com/health/090428-swine-flu-viral-evolution.html