tiistai 19. toukokuuta 2009

Skeptikkojen puoliuskonnollinen missioTätä skenaariota skeptikko ei vahingossakaan epäile. Piirros: José-Manuel Benito Álvarez, Wikipedia.
Joel Kontinen


Toimittaja Kari Salminen puki tuoreessa Aamulehden kolumnissaan sanoiksi sen, minkä monet ovat jo pitkään tienneet:

Skeptikoilla on puoliuskonnollinen missio kaiken uskon vastustamiseen tieteen nimissä.

Salmisen mukaan "skeptikko kieltää ennen kuin tutkii". Ja silloinkin kun tutkii, päätelmät saavat oman naturalistisen tulkintansa: ”Hokemat kuten ’aivot’, ’kokeellisuus’, ’evolutiivinen’ ja ’geenitutkimus’ korvaavat tiedon”.

Salminen kertoo, että koto-Suomemme skeptikot ovat ottaneet Wikipedian kohteekseen. He ovat toimittaneet uskonnosta kertovia artikkeleja Huuhaa-palkinnon arvoisesti ja saaneet ne vastaamaan omaa näkemystään, jossa ei ole sijaa yliluonnolliselle.

Skeptikot käyvät hanakasti kaikkea näennäistieteeksi uskomaansa vastaan mutta näyttävät Wikipediassa itse sortuneen siihen, mistä muita syyttävät.

Raamattututkimus on monesti päätynyt hyvin toisenlaisiin tuloksiin kuin skeptikot. Niinpä amerikkalaiset skeptikot kauppaavat tieteellisiksi naamioituja kirjoja, joilla he pyrkivät kumoamaan teologian valtavirran näkemyksiä Raamatusta.

Vaikka skeptikot näennäisesti epäilevätkin monia asioita, heillä on oma pyhä lehmänsä, jota he eivät vahingossakaan suostu epäilemään: darvinistinen evoluutio.

Summa summarum: suhtautukaa siis skeptikoihin skeptisesti.
Lähde:

Salminen Kari. 2009. Skeptikot sotkevat Wikipediaa. Aamulehti 18.5., B18.