sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Michael Dowd: Parhaat evoluutiosivut ovat Wikipedia ja Talk Origins!Pastori Dowd keräsi parhaat Charles-sedän ajatuksia puolustavat sivustot. Kuva Wikipediasta, joka saavutti ensimmäisen sijan Dowdin meriittiluettelossa.Joel Kontinen

Michael Dowdin e-julkaisu The Evolutionary Times tupsahti taas sähköpostilaatikkoon. Toukokuun numero oli tapansa mukaisesti täynnä ylistystä evoluutiolle.

Evopastori Dowd kertoo, että lyhyt kirjoitus Evolution as Meaningful, Inspiring Fact sai alkunsa siitä, että joku evoluutiokriitikko erehtyi epäilemään kehitysopin todisteita – ja vielä radiohaastattelussa.

Niinpä Dowd päätti kirjoittaa artikkelin, johon hän keräisi innoittavia todisteita evoluutiosta. Hänen mukaansa parhaimmat evoluutiota puolustavat nettisivustot ovat Wikipedia ja Talk Origins!

Molemmat tunnetaan lähinnä evoluutiota puolustavasta propagandasta. Pastori Dowd ei ehkä ole kuullut, että ainakin yksi brittiläinen yliopisto pudottaa opiskelijoiden arvosanoja, jos he käyttävät Wikipediaa lähteenä kirjallisissa töissään. (Wikipediasta tosin saa välillä kohtalaisia kuvia blogiin, mutta se on jo toinen juttu.) Talk Origins taas on tunnettu siitä, ettei se juurikaan välitä tosiasioista, kunhan evoluutiota tulee puolustettua.

Pastori Dowdin mukaan kosminen monimuotoisuus on hengellisesti ravitsevaa ja syvällisesti voimaannuttavaa, joten näyttänee siltä, ettei hän malta antaa tosiseikkojen pilata hienoa teoriaa.Lähde:

Dowd, Michael. 2009. Evolution as Meaningful, Inspiring Fact. The Evolutionary Times (toukokuu). http://thankgodforevolution.com/node/1520.