perjantai 3. heinäkuuta 2009

Amerikkalaisten enemmistö kannattaa älykästä suunnittelua – ja evoluution heikkouksien käsittelemistä kouluopetuksessaValtaosa amerikkalaisista ei suosi darvinismia.Joel Kontinen

Evoluutio ei USA:ssa ole suosittua edes Charles Darwinin juhlavuotena. Lucy ei jaksa innostaa museoissa kävijöitä, ja tuoreen tutkimuksen mukaan 52 prosenttia väestöstä pitää älykästä suunnittelua parempana elämän kehityksen selittäjänä kuin darvinistista satunnaisten mutaatioiden ja luonnonvalinnan yhdistelmää, joka sai vain 33 prosentin kannatuksen. Haastatelluista 7 prosenttia ei ollut vakuuttunut kummastakaan, ja epävarmoja oli lisäksi 8 prosenttia.

Mielipidemittauksistaan tunnetun Zogby Internationalin toteuttamassa ja Discovery Instituten tilaamassa tutkimuksessa kysyttiin puhelimitse 1 053:lta satunnaisesti valitulta äänestysikäiseltä amerikkalaiselta näiden näkemyksiä elämän synnystä ja kehityksestä. Virhemarginaali oli + / - 3,1 prosenttia.

Tutkimuksessa esitettiin noin 44 kysymystä. Elämän kehityksen lisäksi siinä kysyttiin myös näkemystä evoluution kouluopetuksesta. Haastatelluista 54 prosenttia oli vahvasti sitä mieltä, että myös evoluution heikkouksia tulee käsitellä opetuksessa. 26 prosenttia oli jokseenkin samaa mieltä. Lopuista 20 prosentista 6 prosenttia oli jokseenkin eri mieltä ja 11 prosenttia vahvasti vain darvinistisen opetuksen kannalla. Osa vastaajista ei ottanut kantaa asiaan.

Toisin sanoen 80 prosenttia haastatelluista sallisi myös evoluutiokritiikin kouluopetuksessa.


Evolutionistien viimeaikaiset tempaukset, jotka kävivät selvästi esille dokumenttifilmistä Expelled: No Intelligence Allowed, ja esimerkiksi kohu Idaksi kutsutusta puoliapinan fossiilista vaikuttanevat siihen, ettei (uus)darvinismi ole amerikkalaisten suosiossa.

Vaikka evolutionisteilla on monopoli kouluopetuksessa ja mediassa, darvinismia epäillään vahvasti myös Isossa-Britanniassa ja jopa Suomessa.


Lähde:

Discovery Institute. 2009. In Darwin Anniversary Year, Zogby Poll Reveals Majority Support for Intelligent Design, Doubts about Darwinism.
http://www.evolutionnews.org/zogby09poll063009%20%282%29.pdf