lauantai 14. elokuuta 2010

Ahdistaako? Ajattele Jumalaa, niin ahdistus lievenee – jos uskot HäneenJeesus sanoi olevansa lammasten paimen. Tämä on yksi kristinuskon piirteistä, jotka lieventävät ahdistusta. Kuva: Toby Hudson, Wikipedia.
Joel Kontinen

Jos olet tehnyt pahan virheen ja ajattelet sen jälkeen Jumalaa, ahdistuksesi voi hyvinkin lieventyä – mutta vain siinä tapauksessa, että uskot Jumalaan.

Ateistin ahdistus saattaa sen sijaan lisääntyä, jos hän ajattelee Jumalaa.

LiveScience raportoi hiljattain tutkimuksesta, jossa Toronto- Scarboroughin yliopiston psykologit Michael Inzlicht ja Alexa Tullett tutkivat, miten Jumalan ajatteleminen vähentää itse aiheutettua ahdistusta. He mittasivat koehenkilöiden aivoaaltoja, kun nämä joko kirjoittivat Jumalasta tai tekivät tehtävän, jossa käytettiin sanoja Jumala ja uskonto.

Seuraavaksi he laittoivat koehenkilöt tekemään tehtävän tietokoneella ja mittasivat näiden aivoaaltoja.

Inzlichtin ja Tullettin tutkimus julkaistiin Psychological Science –lehdessä.

Michael Inzlicht myös muistuttaa, että vaikka aiemmat tutkimustulokset eivät olekaan täysin yksiselitteisiä, niiden mukaan uskonnolliset ihmiset ovat onnellisempia ja terveempiä ja elävät kauemmin kuin ateistit.

Kristinusko on paljon muutakin kuin vain uskonto. Se tarjoaa todellista toivoa, joten ei ole ihme, että jo uskosta ajatteleminen lievittää ahdistusta.

Lähde:

Nauert, Nauert. 2010. Thinking About God Calms Believers, Stresses Atheists. LiveScience (5.8.).