maanantai 30. elokuuta 2010

Koirien jalostus kertoo darvinistisen evoluution mahdottomuudestaTästä hauvelista ei enää koskaan pystytä jalostamaan sutta. Kuva: Mikael Gustafsson, Wikipedia.
Joel Kontinen

Koirien pilalle jalostaminen on arkipäivän näkymätöntä eläinrääkkäystä,” Juha Karilainen kirjoitti eilen Aamulehdessä. Hän valitteli sitä, että jalostajat ovat painottaneet joitain ulkonäköpiirteitä niin paljon, että eläimelle koituu siitä suunnatonta kärsimystä.

Koirien jalostus kertoo darvinistisen evoluution mahdottomuudesta eli siitä, että kehitys kulkee täysin väärään suuntaan. Kaikkien koirien äiti oli ilmeisesti joko villinä vaeltava susi tai sitä suuresti muistuttava villikoira. Sillä oli geneettinen potentiaali tuottaa kaikki nykyisin elävät koirarodut.

Villikoira oli pilalle jalostettuun villakoiraan verrattuna terveyden perikuva.

Aikamme koirarodut kertovat geneettisestä rappeutumisesta. Vaikka sudesta voidaan jalostaa sekä kääpiöpinseri että tanskandoggi, kääpiöpinseri on menettänyt niin paljon geneettistä informaatiota, ettei siitä enää koskaan voida jalostaa sutta.

Biologit luokittelevat suden (Canis lupus) samaan lajiin kuin koiran (Canis lupus familiaris). Koiraeläimet kertovat lajin suunnattomasta muutospotentiaalista, jolla ei ole mitään tekemistä darvinistisen evoluution kanssa vaan joka vahvistaa Genesiksen ilmoitusta lajiensa mukaan –periaatteen toimivuudesta.


Lähde:

Karilainen, Juha. 2010. Ihminen ei ole koiran paras ystävä. Aamulehti 29.8., A2.