sunnuntai 8. elokuuta 2010

Malaria, suunnittelu ja vuosimiljoonatKesti yli puoli vuosisataa ennen kuin tiedemiehet alkoivat uskoa, että moskiitot levittävät malariaa. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Vaikka malaria voidaan nykyisin jo varsin hyvin estää, tämän potentiaalisesti tappavan taudin vastainen taistelu ei aluksi ottanut onnistuakseen. Syy piili tiedemiesten haluttomuudessa tunnustaa, että Anopheles- moskiitot levittävät malariaa.

Patologit kuvittelivat, että tauti aiheutuu maaperässä ja ilmassa elävästä mikrobista. Vuonna 1881 ranskalainen nobelisti Charles Laveran tunnisti malariaparasiitin ja sen tien ihmisen vereen, mutta kesti 1930-luvulle saakka ennen kuin tiedemiehet suostuivat myöntämään, että hän oli oikeassa.

Ei ole vaikea löytää yhteyksiä meidän aikaamme. Luonnontieteet ovat keskittyneet puolustamaan darvinistista evoluutiota ja hylkäävät kaikki löydöt, jotka haastavat hallitsevan paradigman.

Niinpä evolutionisteilla on kova työ selittää esimerkiksi miljoonien vuosien ikäisiksi oletetuista timanteista löytynyt radiohiili, dinosaurusten pehmeät kudokset sekä solun yhä selvemmäksi käyvä nanotason suunnittelu.

Toisin sanoen: darvinistien kognitiivinen dissonanssi lisääntyy lisääntymistään.


Lähde:


Coll-Seck, Awa-Marie. 2010. Who controls malaria control? Nature 466: 7203, 186-187. (8.7.)