torstai 31. maaliskuuta 2011

Absurdi väite Aamulehdessä: ”Raamatun luomiskertomus on absurdi”Aadam ja Eeva elivät aluksi täydellisessä maailmassa, jossa ei ollut pelkoa mutaatioista eikä rappeutumisesta.Joel Kontinen

Aadamin ja Eevan jälkeläisten oletettu sukurutsaus nousi taas esille Aamulehden lukijapalstalla Älä alistu –kampanjan tuoksinassa. Pekka Hupponen käyttää tätä argumenttia aseena Genesistä vastaan.

Argumentti ei juurikaan auta teismin vastustajia, koska ihminen kykenee lisääntymään vain ihmisen kanssa. Evolutionistin on ratkaistava sama ongelma, sillä aluksi populaation on täytynyt olla todella pieni ja harva darvinisti enää nykyään uskoo, että ihminen polveutuu useasta eri kantaisästä.

Sukurutsaus on ainoa seksuaalinen poikkeavuus, joka aiheuttaa perimän rappeutumista ja vammaisuutta” Hupponen kirjoittaa. Näin on. Sen vuoksi evoluutio ei toimikaan niin kuin sen innokkaat puolustajat toivoisivat.

Käsittelin viitisen vuotta sitten Aadamin ja Eevan jälkeläisten avioliittoa täällä. Kun otamme huomioon, että Jumala loi täydellisen maailman, jossa ei ollut mutaation mutaatiota, ei ole ollenkaan vaikeaa uskoa, että Kainin ja tämän sisaren avioliitto ei aiheuttanut rappeutumista eikä vammaisuutta.

Mutaatiot alkoivat kasaantua ihmisen perimässä vasta syntiinlankeemuksen jälkeen. Abraham sai viedä naida sisarpuolensa, mutta Mooseksen aikana lähisukulaisten avioliitot kiellettiin lailla.

Arvostettu geneetikko tohtori John Sanford on huomannut tutkimuksissaan, että ihmisen perimä rappeutuu edelleenkin.


Lähde:

Hupponen, Pekka. 2011. Raamatun luomiskertomus on absurdi. Aamulehti 30.11., B17.