perjantai 4. maaliskuuta 2011

Ohdakkeiden ja orjantappuroiden fossiilit: vuosimiljooniin uskovien kristittyjen painajainenGenesiksen mukaan orjantappurat ja ohdakkeet saivat alkunsa syntiinlankeemuksen jälkeen.Joel Kontinen

Progressiivinen kreationismi on näkemys, jonka mukaan Genesiksen luomispäivät ovat miljoonia vuosia kestäneitä ajanjaksoja. Sen mukaan Jumala loi uusia lajeja entisten, sukupuuttoon kuolleiden tilalle.

Tämän näkemyksen kannattajien mukaan Adam ja Eeva ovat historiallisia henkilöitä, jotka elivät osapuilleen 100 000 vuotta sitten.

Monet progressiiviset kreationistit uskovat, että syntiinlankeemus oli todellinen historiallinen tapahtuma, josta oli kosmisia seurauksia.

Orjantappurat ja ohdakkeet tuottavat heille ongelmia. Kasvien evoluutiota käsittelevä oppikirja tietää kertoa, että ohdakkeita oli jo devonikaudella noin 345–395 miljoonaa vuotta sitten. Teoksessa on kuva esimerkiksi Psilophyton crenulatum-nimisestä kasvista, joka ei suuremmin poikkea aikamme piikkikasveista.

Progressiivisilla kreationisteilla on valtava ongelma: syntiinlankeemuksen seuraukset näkyvät fossiiliaineistossa yli 300 miljoonaa vuotta ennen Aadamin ja Eevan lankeemusta.

Ongelma olisi helppo ratkaista palaamalla Raamatussa ilmaistuun ajanlaskuun, joka ei tunne vuosimiljoonia.Lähde:

Stewart, Wilson N. ja Gar W. Rothwell. 1993. Paleobotany and the Evolution of Plants. Cambridge: Cambridge University Press.