perjantai 11. maaliskuuta 2011

Ison-Britannian NNKY pudotti kristinuskon nimestäänSamalla kun Eurooppa kiistelee krusifikseista, Iso-Britannia karsii kristinuskon jopa kristillisen yhdistyksen nimestä. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Kristillisyys ei ilmeisesti ole kovinkaan muodikasta Isossa-Britanniassa. Vuonna 1855 perustettu kuuluisa kristillinen yhdistys muutti äskettäin nimensä. Young Women’s Christian Association (YWCA) siirtyi historiaan, ja uudeksi nimeksi tuli Platform 51. (51 prosenttia väestöstä on naisia.)

Aloite nimenmuutokseen tuli YWCA:lta. Sen mukaan osa järjestön jäsenistä ei ole kristittyjä, joten nimi ei enää vastannut sitä, mitä NNKY edusti.

Yksikään muu YWCA:n 124:stä kansallisesta järjestöstä ei aio seurata Ison-Britannian esimerkkiä. Myös Suomessa Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys jatkaa entisellä nimellään.

Iso-Britannia on viime aikoina kohdellut kristittyjä kovalla kouralla. Hiljattain Owen ja Eunice Johns, jotka ovat tunnustavia kristittyjä, menettivät oikeutensa toimia sijaisvanhempina, koska he pitivät kiinni kristillisestä sukupuolimoraalista ja sanoivat homoseksuaalisuuden olevan synti.Lähde:

YWCA loses Christianity from title. The Telegraph 7.1.2011.