lauantai 22. lokakuuta 2011

Harold Camping erehtyi maailmanlopun ennustuksessaan – taasHarold Camping ennusti maailman loppuvan 21.10. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Maailman piti loppua eilen (21.10.) Harold Campingin laskelmien mukaan. Tänä vuonna Ig-nobelilla palkittu radiopersoona sanoi Jeesuksen palaavan 21.5. 2011 ja maailmanlopun seuraavan viiden kuukauden kuluttua siitä.

Camping perusti laskelmansa ajatukseen, että Jumalalle yksi päivä on tuhat vuotta, joten ylöstempauksen piti tapahtua 7000 vuotta (eli seitsemän päivää) vedenpaisumuksen alun jälkeen.

Hän ajoitti vedenpaisumuksen vuoteen 4990 eKr. eli yli 2500 vuotta ennen arkkipiispa James Ussherin perinteistä laskelmaa. Campingin mukaan 21.5. tuli kuluneeksi 7000 vuotta Nooan ajan vedenpaisumuksen alusta.

Harold Camping tulkitsi väärin Pietarin toisen kirjeen toteamuksen ”Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä”. Hän unohti sanan kuin.

Ei tällaisen jakeen perusteella voida ennustaa Jeesuksen paluuta.

Camping niin ikään unohti erään hyvin oleellisen seikan. Jeesus oli sanonut paluustaan: ”Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät enkelit taivaassa eikä edes Poika, ei kukaan muu kuin Isä.” (Mark. 13:32).

Mikään Raamatussa ei viittaa siihen, että Jeesuksen paluun ajankohdan voisi laskea vedenpaisumuksesta.

Camping ei ole ainoa, joka on erehtynyt laskelmissaan. Jehovan todistajat esimerkiksi uskoivat Jeesuksen palaavan vuonna 1914.