torstai 27. lokakuuta 2011

Miksi darvinistit uskovat salaliittoteorioita?Eugenie Scott. Kuva: Carrie Sager, Wikipedia.Joel Kontinen

Tuore amerikkalainen dokumenttifilmi “tarkastelee, miten uskonnolliset fundamentalistit ovat kaapanneet tiedeopetuksen.”

Väite on sinänsä kiehtova, koska evolutionisteilla on tiedeopetuksen täydellinen monopoli niin USA:ssa kuin muuallakin. Filmillä No Dinosaurs in Heaven the National Center for Science Education (NCSE) – järjestön toimitusjohtaja tohtori Eugenie Scott laskettelee kumiveneellä pitkin Grand Canyoniä. NCSE:n ainoa päämäärä on puolustaa ja edistää evoluution opetusta kouluissa.

Välillä filmillä paheksutaan sitä, että Ken Ham ei usko vuosimiljooniin. Elokuvan verkkosivuilla tuomitaan kreationistitiedemiehet, jotka käyttävät oppiarvojaan NCSE:n mielestä väärin, koska he vastustavat darvinistista evoluutiota.

Näyttänee siltä, että ainakin jotkut tunnetut evolutionistit uskovat salaliittoteorioihin. Filmin väitteessä ei nimittäin ole mitään perää.

Elokuvan taustajärjestön nimi on kuvaava: Jezebel Productions. Isebel (niin kuin nimi on translitteroitu vuoden 1992 Kirkkoraamatussa) oli kuningatar, joka vainosi Eliaa ja surmautti monia Jahven profeettoja muinaisessa Israelissa.