sunnuntai 20. marraskuuta 2011

”Turmiollinen taikausko”: Tacitus ja aikamme evolutionistitTacitus piti kristinuskoa turmiollisena taikauskona. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Kristinuskon viholliset eivät ole mikään uusi ilmiö. Roomalainen historioitsija Tacitus (55- n. 117 jKr.) kuvaili Roomassa vuonna 64 jKr. riehuneen tulipalon syitä teoksessaan Keisarillisen Rooman historia:

Nero teki syntipukeiksi kansan kristityiksi nimittämät, rikostensa takia vihatut henkilöt, ja rankaisi heitä valikoiduin kidutuksin. Nimitys oli saanut alkunsa Kristuksesta, jonka prokuraattori Pontius Pilatus oli teloituttanut Tiberiuksen aikana. Turmiollinen taikausko talttui hetkeksi mutta levisi sitten uudelleen, ei ainoastaan Juudeaan, jossa paha oli saanut alkunsa, vaan jopa Roomaankin. Kaikki inhottava ja hävettävä näet kerääntyy tänne ja viihtyy täällä.”

Kun suomalaiset ateistiprofessorit tyrmäävät kristinuskon, he seuraavat Tacituksen jalanjäljissä ja kritikoivat sitä, mitä he eivät tunne ja minkä luotettavuudesta heillä ei ole minkäänlaista käsitystä.

Lähde:

Tacitus. 2001. Keisarillisen Rooman historia. Latinan kielestä suomentanut, johdannolla ja selvittävällä hakemistolla varustanut Iiro Kajanto. 4. painos. Juva: WSOY.