keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Skeptikko: Missä Jumala oli, kun katastrofit kohtasivat USA:ta?Michael Shermer ei ymmärrä, miksi dollarin setelissä pitää olla Jumalan nimi. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Miksi pahoja asioita tapahtuu? Missä Jumala oli 11. syyskuuta vuonna 2001, kun terroristit iskivät World Trade Centeriin? Skeptikko Michael Shermer käyttää näitä ikivanhojen kysymysten muunnelmia argumenttina USA:n päättäjiä vastaan.

USA:n edustajainhuone päätti viime viikolla äänin 396–9 säilyttää kansallismoton In God We Trust (Jumalaan me luotamme) sekä seteleissä että hallituksen rakennuksissa.

Siitä ei ateistiksi tunnustautuva Shermer pitänyt, vaan hän rupesi opettamaan Jumalaa, mitä Hänen tulisi tehdä.

Pahan ongelmaa ei voi ymmärtää erillään siitä, mitä alussa tapahtui. Genesis kertoo meille syntiinlankeemuksesta – tragediasta, joka toi kärsimyksen ja kuoleman maailmaan.

Vaikka Shermer käyttääkin viattomien lasten kärsimyksiä argumenttina Jumalaa vastaan, kukaan Aadamin sukuun syntynyt ihminen ei ole täysin viaton.

Mutta niin kuin Shermerkin tietää, maailmankaikkeuden Luoja on valmistanut ratkaisun ihmisen moraaliseen ahdinkoon. Kaksi vuosituhatta sitten Golgatalle pystytettiin risti, jolla Hän kärsi enemmän kuin kukaan ihminen on koskaan kärsinyt - Aadamin jälkeläisten vuoksi.

Lähde:

Shermer, Michael. 2011. What’s God got to do with it? Skepticblog. (15.11.)