tiistai 1. marraskuuta 2011

Astrobiologi Charles Cockell: ”Ensimmäinen elämää kuhiseva planeetta löydetään vielä meidän elinaikanamme”Moni evolutionisti uskoo avaruusolioihin. Kuva Wikipediasta.


Joel Kontinen

Astrobiologia on sikäli erikoinen tieteenala, että se tutkii ilmiötä, jota ei välttämättä ole edes olemassa – nimittäin ulkoavaruuden elämää.

Moni astrobiologi uskoo vakaasti darvinistiseen evoluutioon, ja hänen uskonsa myös vaikuttaa ratkaisevasti siihen, mitä hän odottaa löytävänsä.

Edinburghin yliopiston astrobiologian professori Charles Cockell uskoo, että Maan kaltaisia asuinkelpoisia planeettoja on ”todella paljon”.

Vaikka eksoplaneettoja eli aurinkokunnan ulkopuolisia planeettoja on löydetty viitisensataa, yksikään niistä ei muistuta maapalloa. Monesti jättimäiset kaasuplaneetat miltei hipaisevat aurinkoaan eivätkä jätä tilaa Maan kokoisille planeetoille, tai sitten pienehköt planeetat kiertävät niin tiiviinä rykelminä, ettei elämä ole edes teoriassa mahdollista.

Kodin vertaista paikkaa ei ole löytynyt mistään avaruudesta.

Evolutionisti uskoo, että koska elämä on (hänen mukaansa) syntynyt sattumalta Maassa, sen pitäisi syntyä myös muualla. Mutta jos elämä ei voi syntyä spontaanisti elottomasta täällä, ei se voi syntyä muuallakaan, ellei sitä synnytetä.

Genesiksen ensimmäiset sanat – alussa Jumala loi – ovat paras selitys sille, miksi me asutamme elinkelpoista planeettaa.


Lähde:

Vanhalakka, Vesa. 2011. ”Haluan löytää kuolemaa tekevän elävän planeetan.” Aamulehti 30.10. Asiat, 12-13.