sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Evolutionistit: ”Papit pois yliopistosta!”Yliopistolaitos syntyi keskiajalla, joka skeptikkojen mukaan oli erittäin pimeä. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen


Argumenttien heikkous korreloi monesti emotionaaliseen kielenkäyttöön, etenkin silloin, kun puhutaan perimmäisistä kysymyksistä. Professorit Markku Myllykangas (terveyssosiologia) ja Esko Länsimies (fysiologia) tarjoavat siitä tuoreen esimerkin Aamulehden näkökulmasivulla.

Myllykangas ja Länsimies käyttävät orwellimaista uuskieltä varsin ansiokkaasti, miltei yhtä taitavasti kuin kirjailija Kaari Utrio, joka pari vuotta sitten tarjosi sairaille vanhuksille ystävällisiä unipillereitä.

Samalla he tulevat paljastaneeksi, että heidän tietonsa länsimaisen tieteen historiasta ja älykkäästä suunnittelusta ovat kaukana erinomaisesta:

Lapsuudessa alkava uskonnollinen aivopesu on tehnyt pahaa jälkeä. Lähes puolet suomalaisista torjuu evoluution ja uskoo luomiskertomuksen. Ensimmäisen Mooseksen kirjan sadut ovat peittämässä tieteen kiistattomat saavutukset harmaaseen saastaan.”

’Tiede’ tarkoittaa uuskielessä evoluutiota, jonka saavutukset ovat todellisuudessa kaikkea muuta kuin kiistattomat. Satuilu on tyypillinen darvinistinen ominaispiirre.

On käsittämätöntä, että tiedeyliopistot - - edistävät tieteen häpäisyä sekaantumalla teologian opetukseen ja pappien koulutukseen.”

Väite on absurdi. Yliopistolaitos syntyi keskiajalla, joka skeptikkojen mukaan oli erittäin pimeä, mutta ilman roomalaiskatolisen kirkon aloitetta yliopistot olisivat jääneet perustamatta.

Yliluonnollisuus ei kuulu tieteeseen.”

Tieteen suuret pioneerit olivat Raamattuun uskovia kristittyjä. Esimerkiksi Sir Isaac Newton, jota monet edelleenkin pitävät kaikkien aikojen merkittävimpänä tiedemiehenä, arvosti Raamattua suuresti. Naturalismi tuli tieteeseen vasta paljon myöhemmin.

Myllykangas ja Länsimies kritikoivat etenkin Aalto-yliopiston bioprosessitekniikan professoria Matti Leisolaa, joka on kansainvälisesti tunnustettu entsyymitutkija, ja Jyväskylän yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professoria Tapio Puolimatkaa:

Leisola - - pitää Jumalan olemassaoloa totena. Leisola uskoo myös, että vedenpaisumus Nooan arkkeineen on todellinen historiallinen tapahtuma. Tiedeyliopiston professuurin arvovallalla Leisola on levittänyt evoluutio-opin ja yleensä tieteen vastaista propagandaa.”

Myös Newton piti Genesistä totena. "Tieteen vastainen propaganda" on tyypillistä darvinistista uuskieltä.

Tapio Puolimatka - - on uskonkiihkossaan vaatinut ID-näkemystä eli tieteelliseksi teoriaksi naamioitua luomiskertomusta evoluutio-opin (”darwinismin”) rinnalle. Erityisen vaarallista Puolimatkan toiminnassa on se, että hän voi asemansa perusteella vaikuttaa tulevien opettajien koulutukseen.”

Uuskielen käyttö ei riitä tekemään väitteistä tosia. Professorit Leisola ja Puolimatka ovat esittäneet näkemyksensä varsin maltillisesti.

ID ei suinkaan ole valepukuinen luomiskertomus. Yhtä hyvin voisimme väittää, että darvinistinen evoluutio on tieteen kaapuun sonnustautunut ateistien suosima maailmankatsomuksellinen näkemys elämän kehityksestä emmekä silti liioittelisi läheskään niin paljon kuin Myllykangas ja Länsimies.

Myllykangas ja Länsimies lainaavat Kari Enqvistiä, joka aitoon dawkinsimaiseen tapaan pitää uskoa viruksen aiheuttamana oireyhtymänä: ”Se on eräänlainen mielen tauti. Ja vakava sellainen, miljoonat ihmiset tartuttanut pandemia.”

Luonnehdinta tuo mieleen edesmenneen itänaapurimme järjestelmän, jossa kaikki toisinajattelijat todettiin mielisairaiksi. Isä Aurinkoinen ja hänen hengenheimolaisensa sen sijaan pitivät lännen taantumuksellisen hapatuksen loitolla.

Taikausko ja sen harhaoppiset levittäjät on karkotettava tiedeyhteisöstä. Järjen valoa ei saa päästää sammumaan.”

Tieteellä on dogminsa (darvinistinen evoluutio), josta ei saa poiketa. Naturalismi tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki oleva syntyi tyhjästä ilman mitään syytä. Tällaista näkemystä voisi ehkä luonnehtia magiaksi.

Myllykangas ja Länsimies kertovat, mistä heidän kenkänsä puristavat:

Itä-Suomen yliopisto on ollut olemassa vajaat kaksi vuotta. Nyt siellä on meneillään jo toinen irtisanomisaalto. Se koskee muun muuassa terveystieteitä, joista ylpeillään yliopiston ’keihäänkärkinä’. Mutta irtisanomiset eivät koske teologian osastoa.”

Lähde:

Myllykangas, Markku ja Esko Länsimies. 2011. Papit ulos yliopistosta! Aamulehti 20.11., B16.