lauantai 5. helmikuuta 2011

22 vuotta rullatuolissa – mutta nyt Delia Knox kävelee

Joel Kontinen

Hiljattain Ison-Britannian lehdistö kertoi merkillisestä tapauksesta. Alaraajoistaan halvaantunut amerikkalainen nainen nousee rullatuolista ja alkaa kävellä. Daily Mailin kommentit viittaavat siihen, että asia herätti kiinnostusta ja monenlaisia reaktioita.Halvaantunut kun ei voi nousta pyörätuolista tahdonvoimallaan. Siihen tarvitaan jotain muuta.

Joulupäivänä vuonna 1987 Delia Knox joutui sisarensa ja tämän miehen ja näiden pienten lasten kanssa pahaan autokolariin Torontossa, Kanadassa. Rattijuoppo törmäsi heidän autoonsa. Muut saivat vain lieviä vammoja, mutta Delia Knox halvaantui. Hän joutui yli 22 vuodeksi rullatuoliin.

Gospellaulajana tunnettu rouva Knox menetti kaiken tunnon jaloistaan. Kolarin jälkeen hän lauloi aina istualtaan. Seurakuntalaiset ja naapurit tunsivat hänet naisena, joka oli sidottu pyörätuoliin.

Mutta elokuussa 2010 Delia Knox meni miehensä piispa Levy Knoxin kanssa Alabamaan karismaattiseen herätyskokoukseen, jossa hänen puolestaan rukoiltiin. Hän alkoi omien sanojensa mukaan tuntea jotain jaloissaan, kun englantilainen evankelista Nathan Morris ja kokoontunut seurakunta rukoilivat hänen puolestaan.

Rouva Knox nousi hitaasti seisomaan ja miehensä ja muiden avustamana alkoi kävellä. Ensi askeleet olivat huteria, mutta ne olivat joka tapauksessa askelia.

TV:n kuvausryhmä oli paikalla, kun hän jonkin ajan kuluttua näki vanhempansa ensimmäisen kerran parantumisensa jälkeen:Myöhemmin Delia Fox palasi paikalle, jossa hän oli parantunut.Marraskuun alussa otetulla videolla hän kertoo parantumisestaan – ja seisoo puolen tunnin ajan.Delia Knoxin parantuminen näyttää olevan aito ihme. Monet ovat kritikoineet sitä sen vuoksi, ettei hän heti hypähdellyt. On ehkä hyvä muistaa, että kun Jeesus paransi sokean miehen Betsaidassa (Markus 8:22-26), tämä aluksi näki ihmiset ikään kuin puina ja vasta myöhemmin selkeästi.

Jotkut ovat myös sanoneet, ettei parantuminen ollut Jumalasta. Meidän on hyvä suhtautua asiaan beroialaisittain (Apostolien teot 17:10-11) ja pohtia asian raamatullisuutta. Kuka sai kunnian ihmeestä?

Delia Knox antoi kaiken kunnian Jumalalle.

On ymmärrettävää, että suhtaudumme kriittisesti karismaattisiin ilmiöihin, koska alalla on paljon sellaista, joka ei ole aitoa, ja opetus on monesti varsin kyseenalaista. On Kenneth Haginin ”Jeesus kuoli hengellisesti” -oppi, Copelandit ja Benny Hinn yksityislentokoneineen ja Lakelandista tuttu Todd Bentley omituisine enkeli-ilmestyksineen. On tyhjiä lupauksia ja paljon muuta.

Nathan Morris näyttäisi sen sijaan julistavan Kristusta ja antavan Hänelle kaiken kunnian.

Kuten olen joskus ennenkin sanonut, väärennetyn kymmenen euron seteli ei tee tyhjäksi sitä, että aitoja kymmenen euron setelejä voi olla olemassa.

Lähde:

It's a miracle! After 23 years in a wheelchair, woman walks again and says it is all down to spiritual healing. Mail Online 22.12.2010.