torstai 3. helmikuuta 2011

Viikon aforismi: “Eeva oli pitkälle kehitelty tietokone”Uudessa tieteisuskonnossa kaikki nykyiset uskonnot syntyivät, kun varhaiset ihmiset kohtasivat avaruusolioita. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

“Eeva ei ollut nainen vaan pitkälle kehitelty tietokone.” Näin meille kerrotaan löyhästi Raamattuun perustuvassa uususkonnossa, joka kuulostaa myöhempien aikojen Erich von Dänikenilta.

Tätä uutta mutta silti hyvin vanhaa oppia markkinoidaan Divine Advanced Human Beings –nimisellä nettisivustolla. Sen mukaan kaikki nykyiset uskonnot syntyivät, kun varhaiset ihmiset kohtasivat avaruusolioita. He eivät ymmärtäneet, mitä näkivät, ja tulkitsivat olennot jumaliksi.

Uusdänikenismi taas sanoo tietävänsä, miten kaikki sai alkunsa. Mutta sekään ei pysty selittämään, miten avaruusoliot syntyivät. Se vain siirtää selitykset kauemmaksi menneisyyteen.

Kuka loi nämä avaruusoliot, joiden olemassaolosta ei ole todisteita?

Todellisuudessa vain Jumala voi synnyttää kaiken elämän. Siinä missä tieteisuskonnot satuilevat, Raamattu kertoo, mistä me olemme tulleet, miksi olemme täällä ja minne me menemme. Kaikkivaltias Jumala ansaitsee meidän palvontamme.