lauantai 12. helmikuuta 2011

New Scientist: Ihmisen pitäisi edistää evoluutiota lähettämällä bakteereja muihin galakseihinNew Scientist vihjaa, että Betelgeuzin asukkaat lähettivät elämän siemenet Maahan. Kuva: NASA.Joel Kontinen

Virginia Commonwealth Universityn tutkija Michael Mautner ehdottaa tuoreessa New Scientistissa, että maapallon asukkaiden tulisi lähettää bakteereja muihin galakseihin ja näin täyttää olemassaolonsa tarkoitus.

Mautnerin mukaan elämän tarkoitus on synnyttää jälkeläisiä ja koska bakteerit ovat kaukaisia sukulaisiamme ja ihmisten lähettäminen muihin galakseihin ei taida onnistua, meidän kannattaa edistää darvinistista evoluutiota lähettämällä edes bakteereja.

New Scientist on kaikesta päätellen omaksumassa panspermia (”elämä tuli avaruudesta”) -näkemyksen, koska saman numeron pääkirjoituksessa viitataan siihen, että Betelgeuzen, Orionin tähdistön punaisen jättiläistähden planeettakunnassa, eläneet esi-isämme saattoivat lähettää elämän siemenet tänne 4 miljardia vuotta sitten. Meidän pitäisi nyt jatkaa tätä kosmista ketjukirjettä.

Herää kysymys, olisiko New Scientist jo vihdoinkin päätynyt näin darwininpäivän (12.2.) kunniaksi myöntämään, että elämä ei voi syntyä itsekseen vaan siihen tarvitaan synnyttäjää.

Panspermia siirtää ongelman vain muutama sata valovuotta ja neljä vuosimiljardia kauemmaksi.

Synnyttäjien ketju ei voi olla loputon.

Lähde:

Battersby, Stephen. 2011. To boldly sow: Seeding the galaxy with Earthly life. New Scientist 2798, 40-43.