lauantai 6. helmikuuta 2010

Hyvästi, alkuliemi!Uusi tutkimus siirtää elämän synnyn meren syvyyksiin. Kuva Wikipediasta.
Joel Kontinen

Charles Darwin unelmoi aikoinaan pienestä lämpimästä lammikosta, jossa ensimmäisen elävän solun piti saada alkunsa. Vaikka evolutionistit ihastuivat ajatukseen, näyttöä sen toimivuudesta ei saatu.

Kun elämän synty lammikossa alkoi näyttää mahdottomalta, siirryttiin syvimpiin vesiin. Haldanen dilemmasta tunnettu geneetikko J. B. S. Haldane kehitti nyt hylätyn mallin, jonka mukaan uv-säteily sai metaanin, ammoniakin ja veden tuottamaan varhaisen maan ensimmäiset orgaaniset yhdisteet valtameressä.

Tuore tutkimus kehottaa hautaamaan koko hypoteesin. Tutkimusryhmän johtaja Nick Lane Lontoon University Collegestä sanoo, että tämä oppikirjoista tuttu vanha selitys ei yksinkertaisesti toimi.

Alkuliemi ei pysty tuottamaan elämää, jonka synnyttämiseen tarvitaan muutakin kuin vettä.

Ongelma ei darvinistille ole mitätön. Jos evoluutio ei pääse edes käynnistymään, miten se voisi edetä? Uusi BioEssays-lehdessä julkaistu tutkimus korvaa alkuliemen syvänmeren savuttajalla eli merenpohjan kuumalla lähteellä.

Mutta tämäkin hypoteesi on yhtä spekulatiivinen kuin Darwinin alkuperäinen unelma. Jo Louis Pasteur (1822-1895) osoitti kokeellisesti, että elämä voi syntyä vain elävästä.


Lähde:

New Research Rejects 80-Year Theory of 'Primordial Soup' as the Origin of Life. ScienceDaily. 3.2. 2010. http://www.sciencedaily.com/releases/2010/02/100202101245.htm