lauantai 13. helmikuuta 2010

Uusi tutkimus: linnut eivät kehittyneet dinosauruksista mutta dinosaurukset saattoivat kehittyä linnuistaTämä kyltti kaivannee muutoksia.
Joel Kontinen

Tuore Proceedings of the National Academy of Sciences -lehdessä julkaistu tutkimus haastaa ikivanhan darvinistisen dogmin linnuista dinosaurusten jälkeläisinä. Dinosaurus-lintu -linkki on säilynyt sukupuutolta, vaikka sen vastaiset todisteet ovatkin lisääntyneet viime vuosina. (Lue niistä lisää tästä, tästä, tästä ja tästä.)

Sankar Chatterjee ja R. Jack Templin analysoivat vuonna 2003 löytyneen Microraptor guin liitokykyä PNAS:issa. Tietokonesimulaatio osoitti, että microraptor ei olisi voinut nousta maasta ilmaan, mutta se on saattanut liitää puusta maahan.

Monet viime vuosina tehdyt tutkimukset haastavat käsityksen, että linnut olisivat kehittyneet dinosauruksista, sanoo Oregonin valtionyliopiston eläintieteen professori John Ruben, joka kommentoi tutkimusta PNAS:issa.

Rubenin mukaan valtaosa todisteista viittaa nyt siihen, että linnut eivät kehittyneet dinosauruksista mutta jotkin lajit, joiden uskotaan olleen dinosauruksia, ovat voineet kehittyä linnuista.

Professori Ruben sanoi, että monet pienet eläimet, esimerkiksi velociraptor, joita on luultu dinosauruksiksi, ovat olleet lentokyvyttömiä lintuja.

Toisin sanoen: dinosaurukset olivat dinosauruksia ja linnut lintuja.

Lähteet:

Chatterjee, Sankar ja R. Jack Templin. 2010. Biplane wing planform and flight performance of the feathered dinosaur Microraptor gui. Proceedings of the National Academy of Sciences 104:5,1576-1580 http://www.pnas.org/content/104/5/1576.abstract

Study challenges bird-from-dinosaur theory of evolution - was it the other way around? Physorg 9.2. 2010. http://www.physorg.com/news184959295.html