perjantai 25. helmikuuta 2011

Kummallinen väite Aamulehdessä: ”PZ Myers on rationalismin esitaistelija”PZ Myers ei julkisuudessa aina esiinny kovinkaan rationaalisesti. Kuva Larry Moran, Wikipedia.Joel Kontinen

Kolmisen vuotta sitten amerikkalainen biologi ja uusateisti PZ Myers vaati, että älykkään suunnittelun kannattajia tulee vastustaa vanhurskaalla raivolla ja heitä tulee potkia takamuksiin. Viime syksynä hän kannusti ihmisiä tekemään enemmän abortteja, koska hänen mukaansa raskauden alkuaikana vauva ei ole edes ihminen.

Aamulehden toimittaja Mikko Pulliainen näyttää silti pitävän Myersiä rationalismin esitaistelijana.

Pulliaisen mielestä Myers on tiedemiehenä ennen kaikkea kiinnostunut totuudesta.

Todellisuudessa ateismiin perustuvassa maailmankatsomuksessa on osapuilleen yhtä paljon totuutta kuin marxilaisessa historiankäsityksessä, jota yliopistomaailman maihinnousutakkiset risuparrat vielä muutama vuosikymmen sitten pitivät lopullisena totuutena, myös meillä Suomessa.

Myersin edustama maailmankatsomus vastustaa kaikkea sitä, mitä kristinusko edustaa. Se ei voi hyväksyä mitään yliluonnollista, ei edes hyvin dokumentoitua ihmettä.

Ateistin on uskottava, että satunnaiset prosessit ovat synnyttäneet kaiken olevaisen, solun pikkuruisesta nanomoottorista universumin suurimpiin galakseihin.

Esimerkiksi ihmisen luontainen kyky käyttää kieltä jo sinänsä haastaa darvinistisen maailmankäsityksen. Vaikka kaikki eläimet kykenevät jossain määrin viestimään lajitoveriensa kanssa, ihmisen ja eläinten välillä on ylipääsemätön henkinen kuilu.

On rationaalista myöntää, että kaiken takana on Luoja, joka loi maailmasta rationaalisen ja ihmisestä Hänen kuvansa.

Lähde:

Pulliainen, Mikko. 2011. Veteen piirretty vakaumus? Aamulehti 22.2, A2.