tiistai 22. syyskuuta 2009

Suomalainen uskoo Jumalaan – mutta omalla tavallaanMichelangelon maalaus kertoo uskosta luomiseen. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen


Suomalaisista yli kolme neljästä uskoo Jumalaan, mutta moni omalla tavallaan. Taloustutkimuksen tekemässä ja Valittujen Palojen tilaamassa tutkimuksessa haastateltiin 1004:ää ihmistä tämän vuoden toukokuussa. Tutkimuksen virhemarginaali on + / - 2,5 prosenttia.

Miksi monet uskovat Jumalaan eri tavalla kuin evankelis-luterilainen kirkko opettaa? Olisikohan syy kirkossa? Valitettavan moni pappi tulkitsee Raamattua joko ”luonnontieteellisen” tai postmodernin linssin lävitse. Niinpä Genesiksen yliluonnollinen luominen on korvattu uskolla alkuräjähdykseen ja luonnonprosesseihin. Darwin on astunut Mooseksen varpaille.

Valistuksen aatteiden hengessä ihminen on noussut kaiken mitaksi. New age ja Äiti Amman rakkauden oppi kuulostavat suomalaisen kulttuuripakanan mielestä miellyttävämmiltä kuin Jeesuksen sanat ristin kantamisesta ja itsensä kieltämisestä.

Ateistien kampanjointi ei ole vähentänyt suomalaisten uskomista. Mutta se on osaltaan saattanut lisätä new agen tapaisen pullamössöuskonnon suosiota.


Lähde:

HS.fi Uutiset. Suomalainen uskoo Jumalaan eri tavalla kuin kirkko opettaa. 22.9. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Suomalainen+uskoo+Jumalaan+eri+tavalla+kuin+kirkko+opettaa/1135249482739