perjantai 4. syyskuuta 2009

Vapaa-ajattelijat ajatuspoliiseinaVapaa-ajattelijat ovat omaksuneet orwellimaisen ajatuspoliisin roolin. George Orwellin romaanissa Nineteen Eighty-Four (suom. Vuonna 1984) Isoveli valvoo, ettei kukaan erehdy ajattelemaan sopimattomia.Joel Kontinen

Ison-Britannian humanistiliitto BHA (British Humanist Association) on lähestynyt maan turistilautakuntia ja kehottaa niitä lopettamaan Somersetissa sijaitsevan Noah’s Ark Zoo Farmin mainostamisen.

BHA järjesti alkuvuodesta Lontoossa näyttävän bussikampanjan, jolla se julisti Jumalan olemattomuutta. Nyt kun kysymys on Jumalan olemassaolosta, vapaa-ajattelijoina itseään pitävät humanistit noudattavat perusorwellilaista mallia eivätkä sallisi toisinajattelijoiden ilmaisevan näkemyksiään.

Vuonna 1999 perustetussa Nooan arkin puistossa on yli sata eläintä. Vuosittain noin 120 000 ihmistä käy tutustumassa entiseen farmiin, jossa tuodaan myös luomisnäkökulma esille.

Noah’s Ark Zoo Farm ei kuitenkaan edusta perinteista kreationismiä, mutta jo darvinistisen evoluution epäileminen tuo vaikeuksia toisinajattelijoille, niin kuin Expelled-filmistä tuttu Ben Stein joutui hiljattain kokemaan.

Ison-Britannian Eläintarha- ja akvaarioyhdistyksen johtaja Miranda Stevenson ihmettelee humanistiliiton kantaa: “Minusta on eriskummallista, että järjestö, jonka luulin edistävän vapaa-ajattelua, näyttää haluavan sensuuria.”

Ehkäpä vapaa-ajattelijoiden pitäisi muuttaa aatteensa nimi.


Lähde:

Telegraph. 2009. Noah's Ark Zoo in creationist row. (27.8.) http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6100222/Noahs-Ark-Zoo-in-creationist-row.html