torstai 3. syyskuuta 2009

Obaman suosio romahtiBarack Obama lienee huomannut, että kansansuosio on katoavaista. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen

Twitterissä on jo pitkään lyöty vetoa siitä, milloin Barack Obaman kannatus tippuu alle 50 prosentin. Enää tätä ei kannata veikata. Tuoreen Rasmussen Reports –kyselyn (31.8.) mukaan enää 46 prosenttia äänestysikäisistä amerikkalaisista hyväksyy Obaman politiikan. Se on aika vähän miehelle, jota monet vielä vuodenvaihteessa pitivät messiaana.

Rasmussen Reports.com on riippumaton amerikkalainen tutkimuslaitos, joka on erikoistunut mittaamaan poliitikkojen suosiota. Laitos haastattelee 1500:aa todennäköistä äänestäjää kolmena eri päivänä siten, että päivittäin haastatellaan viittäsataa. Kyselyn virhemarginaali on +/ - 3 prosenttia.

Taantuma ei ole ainoa syy Obaman suosion laskuun. Monet amerikkalaiset ovat ymmällään, koska hän on käyttänyt yli 1, 35 miljoonaa dollaria lakimiehiin, jotta hänen julkiset asiakirjansa pysyvät salassa.

Avoimuutta luvannut Obama on syönyt omat sanansa. Hän on pitänyt kaikki julkiset asiakirjansa – syntymätodistuksen, passitiedot, opiskelutodistukset ja terveystodistukset - visusti lukkojen takana. Nyt TV:n keskusteluohjelmissa kysellään, minne syntymätodistus on hukkunut. Valtateiden varsilla näkee kylttejä, joissa lukee Where's the birth certificate?

Mutta syntymätodistusta ja muitakaan asiakirjoja ei ole näkynyt, joten liukumäki saattaa hyvinkin jatkua, varsinkin kun myös oikeudenkäyntejä on luvassa lähipäivinä.

Obamaa viime vuoden presidentinvaaleissa näyttävästi kannattanutta Acornia (Association of Community Organizations for Reform Now) epäillään myös massiivisesta vaalivilpistä ja muista laittomuuksista.

Sic transit gloria mundi kerrotaan Tuomas Kempiläisen sanoneen inhimillisen kunnian katoavaisuudesta. USA:n kaikkien aikojen liberaalisin presidentti on jo ehkä huomannut, että tämän 15:nnen vuosisadan alankomaalaisen munkin ajatukset ovat yhä ajankohtaisia.


Lähteet:

Acorn - Association of Community Organizations for Reform Now. 2009.
http://www.acorn.org/fileadmin/Vote/ACORNVoterRegistration.12.08.Summary.pdf

Rasmussen Reports. Daily Presidential Tracking Poll (31.8.)
http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/obama_administration/daily_presidential_tracking_poll

Schilling, Chelsea. 2009. Obama law tab up to $1.4 million. World Net Daily. (10.8.) http://www.wnd.com/index.php?pageId=106138